tagging n copeting

ekekekeke.. ‘copeting’?? ske2 aku jek menjahanamkan bahse..
mintak ampun kepada Dewan Bahasa dan Pustaka

Arini aku on leave aka coti ya..
ini entry autopublish cam besela..
aku telah meracun abg tuk bercuti jugak
kalau tidak sape nak anta aku p intebiu
tak pasal kene call encik cab..

okla klu ikut ati aku nak membebel2 lg
kite stret to the pointla..
iaitu jawap tag..
sebab tagnye buleh tahan panjang jugakler..
kalini pn tag beregu.. ade dua tag tugasan utk aku setelkan

1st tag dr ell
dia cakap sape2 yg baru kenal dia dalam sebulan dua ni kene jawap
so aku kne ngakula aku kenal dia baru sebulan..
sebab blog aku nipun dah sebulan umurnye..

Panjang wo tag ni.. amik napas dulu yer

1. 3 names in ur mailbox hp – abg, adik n ayah.

2. ur main ringtone – err aku lupa ah.. tak silap ‘diari seorang lelaki”.. lupa pasai hp aku kan ade problem ngan memory card dia.. so skang ni orang call dia kuarla lgu hp tu.. bukan ringtone yg aku set.. everything dlm MC tu dah gone..uwaaaaaaaaa!!!!

3. wat u did at 12 lasnite – tidoqla

4. who was the last person u went out with? where? – dgn ena n kak aya.. p lunch kt kg pasir putih ari selasa aritu.

5. the color of the shirt u’re wearing now – maroon + itam

6. the last thing u did – baca blog kengkawan

7. 3 of your everyday faveret items –
TV- tuk tgk AF (tak kesahla deri or konsert),
PC tuk blogging
Layan Qis (errr Qis buleh kire item ke?)

8. the color of ur bedroom – krimmy (ini warna asal mase beli nanti kite cat balik eh)

9. how much money in ur wallet now – mmg tak bawa duit byk p koje.. adela dalam RM11

10. how’s life – life ok.. coz my baby sangat aktif dan bijak, sangat independent cume interms of financial jekla yg membimbangkan skit..

11. ur faveret song – errmmm (kasi pikior sat ahh) tak taula.. aku rase dh bitau kot.. lagu faveret aku ikut last week nye konsert.. this week would be segitiga – aishah AF7 (original coklat) dan Aurora – Akim AF7, Yg pernah – Aril AF7 (both lagu estranged)

12. what will u do next weekend?
next means mgu depan kan? ade majlis tunang adik ipar.. so maybe bz ngan preparation coz aku dh dapat tugasan tuk membuat sireh junjung.. owh silap bukan aku.. tp kawan aku.. aku juz kene carik barangnyer..

13. when was the last time u saw ur mum?
uwaaaaaa sedeynye soalan ni.. aku last jumpe mak aku.. atau lebey tepat arwah mak pd 12 July 2002.

14. where is she now? – rest in peace… kat tanah perkuburan kebun teh, JB.

15. when was the last time u talk to ur parent? – ermm dua ari lepas.. thru fon jek..

16. who is the last person texted u?- Mamat, adik ipar aku..

17. where did u hv dinner lasnite? – home

18. the last surprise u got?? – ade ke? selalu aku yg surprised orang.. owhh maybe AF nye surprised (buleh kire ke?)

19. last thing u borrowed from ur fren – aku sbnrnye tak suke pinjam brg org tp org selalu pinjam brg aku.. nak2 staple.. nanti yg abis ubat staple aku.. huh!

20. who is ur bf/gf or husband/wife? – dia bukan sesiapa hnya insan biase.. cewah! name dia ade dlm blog ni.. klu rajin carik eh..

21. wat do u feel now? – ermm sebab wat tag ni kul 5 pg.. berjaga dr kul 3 tadi.. so rasa aman jekla kot..

22. wanna share with who? – share dgn blog..

23. who nows ur secret? – lain secret lain pemegang amanahnyer..

24. they keep ur secret? – mestila sebab tu aku trust derang

25. are u angry with sumone – sebut pasal ni terbayang muka boss keramat aku tuh.. aku tak marah tp aku benci gilakkkk ngan dia.

26. wat do u order at McD? – dh lame tak order sbb boikot.. tp klu dulu aku order McChicken takpun Chicken McDeluxe

27. the last time u feel so sad – siang td pasal boss keramat tu jugak.

28. wat is ur wish for tomorrow – juz wish aku dpt keje tempat baru.. dgn gaji yg lumayan wakakaka…

29. wish to tag – olekerana tag ni panjang giler.. aku tak smpai ati nak tag sesape sbnarnyer.. klu diofer sesape yg sudi.. konfem takde hahahah.. camnila aku nak tag duorang…
1. kak neeza (sbb ko rajin jawap tag)
2. kak ty (blogger tegar hihihihi)

p/s : ekceli tag panjang2 camni aku selalu men/jawap kt dlm frenster..

fuhhhhhhhh lega.. dah setel..

now…
kite proceed ke tag yg kedua
datangnya dari ibu arifa

Rules :

1. Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalau boleh mestilah yg masih dalam wad maknanya gambar anak pada hari PERTAMA

manisnye muka Qis waktu ni aku rase..
dlm blog aku ni pn dah ade gambo Qis lepas lahir..
aku buh kat sidebar belah kiri..
itu 2 jam lepas lahir..
yg ni plak sehari lepas lahir..
mmg still kat wad..
bedungpn ngan kain hospital (yg kaler ijau)..
aku stay 2 mlm pas deliver..

p/s : jenuh aku nk carik gambo ni.. igtkan dah terdelete
mujur ade dlm frienster.

2. Letakkan butir ini

Nama anak : Nur Anesya Qistina
Panggilan : Qis/Qistina
Jantina : gegirl
Tarikh lahir : 26th June 2008 (lagi 2 bln qis dah nak setahun)
Tempat lahir : Hospital Sultan Ismail, JB
Berat sewaktu lahir : 2.89kg
Cara kelahiran : Normal, sepatutnye kene induce tp terselamat. Hampir nak dioperate tp last2 Qis kuar jugak.

3. Harapan pada anak ini, jd apa dan KENAPA?

Klu nak kata harapan, ofkozla kite nak anak kita ni jadi yg terbaik, cemerlang lg terbilang tapi dalam masa yg same solehah dan taat serta hormat orang tua.

Aku nak anak aku jd engineer sebab dulu aku bercita2 nak jd engineer..
wlupun aku tak tau engineer tu natang ape (ms tula)..
tp disebabkan aku tersalah masuk kelas..
baik2 kelas sains aku mintak tukar kelas perdagangan..
so aku takleh la apply jd engineer.. huhuhu..
tp itu aku yg nak.. aku tak paksa..
ape2pun terpulang pada minat dan kecenderungan dia bile besar sok..
klu nak jadi orang akaun cam ummi pun boleh..
aku cume boleh cadangkan tp aku tak boleh menentukan.

4. Aku nak tag :-
1. ibu aidil aka ct (rindu plak ngan celoteh ct..)
2. mama pontel aka angel (sowi kene tag lg.. saje nk suh angel updet blog)
3. mama haziq aka zura (blog dia mmg meriah ngan gambo haziq heheh)
4. dan semua mama/ummi/ibu/mak/mummy yg ada anak 3 taun kebawah.

SESSI COPET AWARD
dr blog kak yong


korang nak award ni???
dgn syarat korang kena komen kat sini..
hahahaha…

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: AF :., .: award :., .: Memori :., .: My dearest Qistina :., .: tag ape saje :.. Bookmark the permalink.

8 Responses to tagging n copeting

  1. ains says:

    herm… syazana dah 3 tahun keatas…. hehheeh x yah buat la kan….

  2. Precious says:

    Eh eh meriahnyer. Banyak tag, banyak award yer …

  3. ct rahani says:

    adeh la.. panjang beno tag atas tuh.. seb baik dpt tag yg pendek tuh.. hehehe.. tp kan kak.. kiter peram dulu yer.. masa x mengizinkan.. hehehe..akak.. gud luck utk intebiu.. myb dh terlambat wish.. ekekeke..

  4. CuTeMiUt78 says:

    dah buat dah tag2 tu semua. dik, tarikh lahir qis June 2009 ke 2008? anyway.. klu blh dtg umah mak akak hari sabtu ni, 25/4/09. Pas asar. apa2 info akak msg lagi k

  5. kakyong says:

    salam Yan,tag atas tu dah dpt tp blom buat.. tag baby dah buat.. baru jer buat,, http://kakyong72.blogspot.com/2009/04/aliya-9-bulan.html

  6. Yan says:

    ain…aisey terlepas pulak ain.. heheprecious.. nak mik award silekanct.. peram dlu?? wokay2… bile free buat ekkkak rina.. owh sudah tukar lepas asar yer.. ermm cantek.. akan kuusahakan..kak yong.. dah buat eh… orait akak lepas.. hehehe

  7. ~ Lady ell ~ says:

    wah..syabas2..dpt buat tag yg panjang berjela nih.al-fatihah utk roh arwah ibu yann yer..boleh amik award tak..?hehehe dgn trhegeh2 tk malunyer..

  8. Yan says:

    buleh ell buleh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s