keciknye dunia..

Sabtu petang..
aku bersiap2.. mandi sesame ngan Qis
then kul 4 ktorang kuar umah
Dalam kereta Qis ketidoran..
tula orang suh tido tak nak..
bile bawa berjalan baru nak tido..

Nak kemana??
rumah ‘abg yul’ la..
tak susah nak carik umah kak rina aka cutemiut78
wlupun ni kire festime aku bertemu muka dgnnya
sebab aku kenal famili dia..
plus umah ayahanda tak jauh dr umah dia..

Smpai2 rupenye aku orang pertama hahaha
abg cume antar depan rumah
dia nak ke cc.. kan aku kata dia giler gem
nak men kat umah graphic card problem
so dia kene p cc..
bile lame tak men.. rindu katanya..
lgpun dia ni pemalu sbnarnye
nampak je muka ganazz..
tp malunye halamak…

Kesian kak rina..
awal benor tetamu dia ni datang
diapun tak bersiap lg.. hehehe

Sementara tu sempat aku snap gambo Mirul
wlupun dah berpeluh2..

Tak lame pastu
barula sedara mara kak rina datang
sedar tak sedar rupenye
mak sedara dia tu duk belakang umah ayahanda
tp terus terang cakap
aku tak kenal muka makcik tu..
aku cume kenal mak pah jek..
eh tetibe lak mak pah masuk dlm ini gambar
‘mak pah’ tu gelaran kepada mak.. si Sharifah Shahora pelakon tu.. kenal?
tupun aku kenal sebab ms sekolah dulu dia jual ns lemak..
sedappppp.. ragipun dia jual.. hehe

Pastu anak kepada makcik kak rina tu pulak..
junior aku kat uitm segamat..
name dia ‘erin’ yer kak??
aku mmg tak kenal dan tak pernah berborak ngan erin ni sbnarnyer
tp aku cam muka dia sbb wing sebelah2..
aduh keciknye dunia..
buleh aku tak pasan junior aku duk belakang umah jek..
n the best part is..
Erin cam muka aku kerana satu insiden
ms aku part 6 Diploma (tahun akhir)
Rabbani buat konsert kat uitm Segamat
then dia offer sesape tuk naik pentas nyanyi lagu dia..
Erin ckp dia igt aku sbb aku sorang jek pempuan yg naik..
nak tau cerita lebey lanjut??
nak tau lagu ape yg aku nyanyi?
tak percaya???
bile2 nanti aku tepekkan gambonyer..
dan cerita panjang lebar ok..

Sambung cite budak yg mama dia duk panggil ‘budak bulat’ nih
mmg bulat dan gebuss wa cakap lu hehe..
dia ske usik dan cuit2 Qis..
ms mula2 smpai dia nak ajak Qis main..
tp Qis kan tecik lg..

nak tgk ape yg terjadi??


abg yul tgk ape??


opss jgn gosipkan kami.. ni kamera trick jek hehe..

kay.. smpailah masa tuk tiup lilin..
kite nyanyi ramai2..

“Hepi b’day to uuuuuuuuuuuuuu…
Hepi b’day to uuuuuuuuu
Hepi b’day to Amirul Hisham
Hepi b’day to uuuuuuuu…..”


Qis macam biase.. dgn muka blurnyer hahaha..
seb bek jugak dia tak lepuk kek tu..

eh pasan tak??
tadikan ‘abg yul’ pakai baju len..
nape skang baju len?
hahaha besela budak2…
lasak.. berpeluh2.. pastu makan comot..
mamanyela yg parah..
mane tak kurus..

aisey kak.. leh terlupa nak mik gambo akak…

aku bajet Qis mesti behave bile orang ramai..
sebab selalu bile orang dtg umah..
dia melekat jek ngan aku or abbi dia..
tp ms kat umah kak rina..
tak menang tangan aku..
pastu dia tak takut nak dekat dgn kak rina
tak lari bile dipangku..
aikk… ummi pelik ni..
mesti kak rina ni ade aura..
tu pasal Qis leh cepat mesra..

kak rina.. kite sebenarnye nak makan banyak
tp kite tak sedap tekak tgk Qis tak duk diam..
sori eh kak dapat jamah mee bandung jek..
by the way thanx a lot sbb sudi invite kite anak beranak..


ni ada jajan dr abg yul tuk Qis
tp nampaknye ummila makan seme..
sbb Qis cume ade 2 btg gigi.. uhuk uhukk

thanx alot… luv ya… MMMUUUAAAAHHHHH!!!

p/s : rase ralat sgt tak pat jumpe ct.. huhu..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Frenz :., .: Kisah dia dan mereka :., .: Memori :., .: My dearest Qistina :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

11 Responses to keciknye dunia..

  1. Mamamanja says:

    ooo p besday party si mirul yg bulat tu erk?? hehehe

  2. kakyong says:

    salam Yan,dah kenal lama la dgn mama si mirul yer.. ari tu kakyong baca di blog Reen pasal besday mirul nih.. wah u all ni dok dekat2 best la… boleh lah selalu gather2..

  3. Precious says:

    Oh bestnyer kumpul ramai2. Dah tuh jumpa kawan2 lama lak …

  4. Yan says:

    mamamanja.. a’ah budak bulat mirul.. hehehe glemer tul si mirul ngalahkan omak eh..kak yong.. ermm sbnarnye yan tak kenal kak rina.. yan cume kenal parents dia sbb satu kg (satu taman)precious.. hehe secara kebetulan..

  5. kiutnya..geram sy..salam ziarah dr zoul

  6. ibu_arifa says:

    bestnyer dapat jumpa puan cutemiut dan amirul.. bila la boleh saya jumpa kwn2 blogger ni?tak sangka la pulak akak Yan ni naik pentas time Rabbani tu.. berani + glamor tul!!nnt citer yer.. ku ingin tahu lebih lanjut cerita ittew..

  7. Yan says:

    hye zoul.. thanx drop by..ibu arifa.. hahahah nak tau pasal cite rabbani eh… wokay kene tunggu sbb kite nak sertakan bukti sekali.. so lambat sket yerk..

  8. CuTeMiUt78 says:

    wakakakaka.. gelak besar akak baca n3 ko ni dik.. heh..heh..heh..cian ko ya tak sempat nak mkn byk2.. takpe lain kali klu akak blk JB lagi.. kita gather sama2 lagi nak.. mesti over havoc kan.. akak pun blh lupa nak snap gambo kita bersama.. tapikan.. gambo yan & qis ada dlm simpanan kamera akak nii.. nntikan n3 dari akak plkk yo.. apapun.. bebanyak mekacih la sebab sudi gak Yan dtg.. maaf la klu layanan tak memuaskan..

  9. Yan says:

    kak… ape lak layanan tak memuaskan.. kite yg patutnye ucap trime kasih kat akak n famili sbb sudi layan kami hehehehe…nice meeting u kak

  10. ct rahani says:

    akak.. rasa ralat gak x pat jpe akak.. sonokkan dpt jpe k.rina.. peramah orgnya.. len kali kiter gather2 k..

  11. Yan says:

    huhu ct… tula…akkpn cam terpk nak p malam..tp encik asben blum tentu nak kuar mlm…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s