mandi baby

nak tanya korang..
dari sejak dalam ari kite mandikan baby ngan air suamkan..
rasenye sampai bile kite kene mandikan dia guna air suam?
bole tak kite mandikan dia direct guna air paip..?

Skang ni aku suke mandikan Qis dalam sinki..
meaning.. mandi direct ngan air paipla..
Qis mmg ske sangat mandi camtu..
smpaikan bile kite sebut ‘mandi’
serta merta dia tarik baju nak mandila tuh..

Ekceli since dia dah masuk 9 bulan aku dah train mandi camtu..
terlalu awal ke??
atau sbnarnye dah ok tuk dia mandi direct gitu?
aku tak taula..
takut gak mandi2 sejuk nanti masalah peparu dia ke..
nenek aku n mak mentua aku still mandikan Qis ngan air suam..
aku jek tak..
sbb kadang akupun mandi sekali ngan dia..
tp bukan dalam sinkila..
mandi shower tu.. kami duduk berdua bawah shower
seronok.. main tepuk2 air..
sambil mandi sambil bergurau dgn dia..
nanti dia terjerit2… ketawa..
tu yg wat qis ske mandi ngan aku kot.. hehe

********************************
update pasal Qis
– dia dah mula lepas tangan dan langkah setapak dua.. yeahhh!!!
– klu dulu dia mapah/nyusur sofa ke dinding ke almari dlm umah tp skang gate umah pun dia dah khatam..
– ske dengan semut, taik lalat kat badan kitepun dia igt semut..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

10 Responses to mandi baby

  1. neezareef says:

    baby mandi air sejuk tulang kuat wokk

  2. syanis says:

    ain sejak syazana habis pntang/ 2 bln… klu x silap… dah mandikan ngn air sejuk….. bg tulang dier kuat….

  3. Mrs. Adz says:

    masa dalam pantang dulu bidan dtg kat umah then ckp baby ni dalam ari je mandikan ngan suam.sebab bile mandikan ngan air sejuk tulang jadi kuat.tapi tengok jugak la klu sejuk sgt air tu @ cuaca sejuk mandikan la ngan air panas.

  4. niza says:

    anak aku dua2 org sejak baby lg mak aku dah mandikan ngn air paip kat singki tuh…tp air umah mak aku tu idokla sejuk bebenor cam air paip kat kg…

  5. Cikpid says:

    oho..bgs gak entry camni..boleh bg info..hehehhe..baby sy 4 bulan tu still bg mndi air suam..kuikuikui..dh boleh laa kot bg mndi air paip biasa..bg tulang kuat

  6. Yan says:

    kak neeza, ain, mrs adz n niza …kesahnyer… so bulehla mandikan dia ngan air sejuk.. igt kot tak buleh.. takut nanti dia kene selsema ke.. tp yeke tulang kuat?? nape plak ekk..cikpid… so skang ko bulehla mandikan anak ko ngan air biase..

  7. CuTeMiUt78 says:

    yup.. memang blh la mandi ngan air paip sekarang ni.. cuma kadang2 klu sejuk sgt tu.. jgn la mandikan air sejuk gak.. menggigil dik ooi.. sian budak kan..

  8. atty's says:

    kty dulu pun..taklama..rasa bdn baby dah tegap..mandi pakai air pipe..je.tapi kalo rasa mcmc sejuk sgt br masak air

  9. ct rahani says:

    klu aidil lak x silap lps pantang dh ajo mandikan air sejuk.. bg tulang kuatkan.. tp klu ari ujan mmg mandikn air suam la.. smpai skrg.. kesian lak kesejukkan karang..

  10. Yan says:

    kak rina – baikla.. akan ku igt pesanmu itu.. hehekak ty – skang air kite masak pakai yg termos pot tu.. so bile2 nak amik jek.. tu yg masih rajin nak mandikan dia ngan air suam..ct – qis mmg penakut mandi air sejuk sbb dah lame mandi ngan air suam.. klu kene jek mulalah dia peluk kite cepat2.. hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s