kenangan bertunang


ekeke saje nak paste gambo bertunang dulu..
dah alang2 minggu ni mood majlis pertunangan adik ipar aku tu kan..
tgk ah… seme pink haaaaa….


ni hantaran dr aku… biru.. sbb ‘dia’ ske biru..
kebanyakan hantaran aku buat sendiri..
except sireh junjung..


ni plak hantaran dr pihak lelaki..
untuk pengetahuan korang..
hantaran lelaki terlebey sudah..
terkocoh kacah aku nak nambah hantaran aku..
last2 akunye hantaran jd no. genap

Pempuan – 14 dulang
Lelaki – 17 dulang

ade yg tegur kenapa byk sangat dulang time tunang ni..
sebab time nikah kami tak buat hantaran..
ms nikah..
orang laki prepare mas kawin, senaskhah tafsir alQuran dan seutas gelang.

nila sireh junjung dr pihak aku..
majlis aku ni berlangsung pada 30 April 2006
arini 30hb kan… so dah 3 tahun sudahla..

(ekceli entry ni aku wat pg td.. then aku tingat yg aku lupe tulis tarikh bertunang..
pastu baru aku pasan arini 30hb April.. kebetulan la pulak.. heheheh)

dah tu jek nak cite
nak tgk gambo kawin aku plak ke??
huhuu…….

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: Memori :.. Bookmark the permalink.

7 Responses to kenangan bertunang

  1. CuTeMiUt78 says:

    uiishhh… smpi ko pun akak tak nampak yan.. semua pink je yg akak nampak.. masa ni ko bertunang kat umah ayahanda ko ke..

  2. syanis says:

    ain pun 30hb… tp 30hb 5

  3. atty's says:

    lawa-lawa..antaranya

  4. ct rahani says:

    wah pinky la.. cantik kak..

  5. kakyong says:

    salam..wah lawo2 ler gubahan hantaran nyer..masa kakyong bertunang takde buat sirih junjung.. belah kami ni sirih junjung tak wajib, tepak tu yg wajib ade..

  6. Cikpid says:

    weeewittt..pink karer ag..tunjuk gmbr kawen plak..

  7. Yan says:

    kak rina – tu la pasai kak.. abeh seme pink.. kebetulan dgn langsir2 pun ms tu pink.. majlis ni kat umah nenek kat mersing..ain – dekat2la tu ekkkak ty – antaranya ape kak?? cam tak abis jek ayat tu..ct- akak mmg ske pink dik..kakyong – owh yeke camtu.. ntah ekk yan pun tak reti sangat adat2 ni.. so far mmg dua2 belah pihak bawak.. cumenye belah laki wajibla tepak tu..cikpid – gambo kawin menyusul tgu pc uma aku ok.. adeh!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s