Tag Bercinta

Owhh bukan tag pasal bercinta yer
tp entry ni khas tuk aku jawap tag..
ekceli aku tau aku ade utang tag
tp aku tak igt sape yg tag aku
tu yg bercinta aku nak carik balik..
Berpeluh jugakla ketiak nak mencarik balik tuh
udahler ramei kan..
dah tu nak kene belek balik entry2 yg lepas..
huhuhuu..
Ok tag pertama..
aku dpt dari kakyong
Nama tag : Tag 5 items from 10 q.
1. 5 names i go by : – Yan, Yanty, Along, Maya & Adeq
2. 5 jobs i have had i my life :-
2000 – 2001 – tengah study lg ms ni, keje cashier kat dlm U. Setahun jek, tapi dapat gak sijil selain gaji ikut jam kerja.
2004 – Account Assitant dgn gaji RM900. Wlupun dah grad degree, tpi sebab lum konvo, dia bayar aku as Diploma holder jek. Gaji dapat cash tak tolak EPF.
End 2004 – Audit Assistant kat audit firm yg baru 2-3 bulan setup. 2 bulan jugakla aku makan gaji buta sebab takde keje lg. Aku orang pertama pulak tu keje situ.
2005 – Keje as Company secretary.  Keje yg sangat2 challenging. Bukan takat wat secretarial, audit, tax ngan akaunpun aku kene wat.  Tiap kali datang keje mesti migrain.
2008 – Account Exec kat kilang minyak (keje sekarang).
Aku sebenarnye byk jobs lg in between tu.. tp ni aku kasik 5 jek.. 
3. 5 places i’ve lived before :-
1 – Flat Pasir Gudang, lepas lahir duk situ
2 – Kg Bahagia, Mersing – lepas abis ari aku duk ngan nenek aku smpai darjah 5.
3 – Jalan Dedap, Taman Johor Jaya – aku kembali duduk ngan famili aku bile naik darjah 6
4 – Plentong – Sempat duduk menyewa dengan nenek aku lepas aku bertunang.
5 – Jalan Seroja, Taman Johor Jaya – sebelum duduk rumah sekarang, aku n abang menyewa kat sini, betul2 belakang Giant Plentong.
4. 5 tv shows i watched currently :-
1 – AF (Tiap2 hari.. ulangan pun tgk gak)
2 – Guess Guess Guess ( Tv 8 kul 5 petang, Ahad)
3 – Jacky Games Show (Tv2 kul 7 petang, Ahad)
aikk 3 je?? hahaha aku sbnarnye suke tgk tv.. tp disebabkan remote dah rosak (mangsa air liur Qis).. so skang ni aku layan Astro Ria jek sbb malas nak tukar2 dah..
5. 5 places i have been :-
Klu nak dikira dr time aku kecik2 banyak.. tp aku kire yg latest jekla eh
1 – PD lepak Duta Hacienda Resort
2 – Pantai Teluk Sari, Penyabong, Telok gorek, Pasir Lanun (ni koleksi pantai kat Mersing)
3 – Tanjung Piai, Pontian
4 – Melaka.. tak p memane pun, takat lalu jek (singgah jusco)
5 – Tasek Kenyir (tahun 2004 p gathering ngan budak2 forum mesra.net)
6. People that e-mail/contact me regularly :-
syida n ctmaizia (ex-roomate), ctrahani, ujie (besfren) & Jana (kawan dr sekolah smpai U)
7. 5 of my faveret foods :-
nasi lemak, laksam, lontong, kfc & budu (budu???? hahahah)
8. 5 things i would like to do :-
1- p jogging
2 – tgk wayang
3 – renovate umah
4 – beli lcd tv
5 – bw qis jenjalan
9. 5 things im looking forward to :-
1 – harijadi Qis (less than 2 months)
2 – Contest Seiras wajah (nk tgk sambutan)
3 – Nak p genting ngan syida n her family..
4 – open house hari raya nanti (haha pose pn lum)
5 – Konsert  Final AF mgu depan hehehe
10. 5 friends i think will respon :-
aku rase dh bersepah2 benar tag skang ni.. ade yg smpai tak terjawap..
tp aku rase yg rajin respon… ain aka syanis n kak rina aka cutemiut78 (2 orang je la)
**********************************
Tag Beautiful Girls Award ni pun dari kakyong 
Rules :
1. Pastikan jantina anda perempuan. (KONFEM!)
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan :-
a) bangga kerana mempunyai rahim yg mampu mengandungkan zuriat.
b) bangga kerana mampu melahirkan cahayamata.
c) bangga kerana orang perempuan bersifat lemah lembut
d) bangga kerana perempuan punye suara yg lunak
e) bangga kerana perempuan juga mampu menggoncang dunia
f) bangga kerana syurga terletak dibawah kaki ibu
g) bangga kerana perempuan manja, orang suke.. klu lelaki manja tak ke geli kite menengoknye..
Passkan award ni kepada girlfriend anda : – 
Ell, ctrahani, syanis82, ummikhayra, kak su@mamasyaza
dan semua kenalan baru aku..
*********************************
Satu lg tag dari Hanie yg aku saje usik2 dia ngan panggilan Hanie Bunny.. hehehe
Tag ni dah lame aku pasan, tapi takde yg kena kat aku.
Thanx Hanie sbb igt kat akak..
Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Nama blog : UmmiAbbiQis
Kenapa? Ummi – aku, Abbi – husband aku n Qis – anak aku, tapi kalau sok tambah anak, aku nak kene tambah lgla kot heheh
Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
link blog : http ://mayaqarmyla.blogspot.com
dulu ms guna blogdrive aku guna qarmyla jek.. tp untuk blogspot tak available
dah alang2 aku guna maya_qarmyla tuk id ym aku dan juga nama pena aku, so aku watla link ni.
Apakah method penulisan anda?
General jek, aku tak spesifikkan blog aku ni tuk ape.. cerita isu semasa buleh, cite pasal anak aku, even cite dalam tvpun boleh.. kire kesinambungan pada blog lame akula.. cumenye aku takkan marah2 atau lepas geram dlm blog macam dulu2.. aku cube utk tidak emosi sewaktu menulis..
Pernah rasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
aikk… blog ni baru 2 bulan usianya.. takkan nak hapuskan kot..
Apakah pendapat anda mengenai blog yg tag anda ini?
Baru mengenalinya dan masih lg dalam tempoh suai kenal.. cewah ayat…
7 orang yg akan anda tag :-
TIADA…. sbb rasenye ramai dah buat
*********************************
Ni plak beberapa award yg aku kutip..
Dari kak rina, dia bagi sebab aku antara top komentar kat blog dia.. hehe thanx kak..
Award ni aku nak hadiahkan buat semua yg dah add aku as followers mereka.. sudi2kanla menerimanya..
Dan yg ni plak dari ibuarifa (winner Baby Cute Contest) sempena hari ibu
Thank yerk..
Akupn nak hadiahkan award ni kepada ibu2 yg komen kt entry ‘contest seiras wajah’
Ni plak award dr kakyong… wah kakyong lg.. hehehe..
sori kakyong.. dah publish entry ni baru tingat award kakyong tertinggal sudah..

Ok selesai sudah..
klu ade award atau tag yg aku tertinggal ampun ya..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: award :., .: blog n entry :., .: tag ape saje :.. Bookmark the permalink.

9 Responses to Tag Bercinta

  1. Mamasyaza says:

    salam yan…kak yong pun dah tag akak ngan award ni…nanti akak buat skali utk kak yong n utk yan ekkk…thank u…ingat jugak kat kita disini

  2. Yan says:

    huhu ye ke tag yg same eh… ok ok tak kesah…

  3. ct rahani says:

    thanks kak sudi bg tag.. tag yg lama pun x settle2 lg.. huhuhu..

  4. Yan says:

    waakakakaaka…

  5. syanis says:

    wah… kena tag sudah… nnti ain buat yer kak… huhuhuhu

  6. Cikpid says:

    hahahaha..aku pon byk utang tag..siap malas nk buat..hahhaha..keji x aku..org tag tapi xnk buat

  7. ~ Lady ell ~ says:

    mekasih2..bg awards..ell amik tau..mmmuahhh

  8. CuTeMiUt78 says:

    tang award2 tu..sudah sememangnya akak ada.. tang tag tu.. dah pun akak selesaikan.. makanya selesai semuanya k

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s