Ayam Penyet

Budak2 opis aku asal ari jumaat jek
berduyun2la derang kuar nk p makan ayam penyet
kenapa ari jumaat?
sebab ari lain restoran tu packed..
jgnkan nak duduk makan.. 
nak masuk ke dalampun tak leh (katanyala..)
dan kebanyakan pelanggannye plak lelaki
so klu p ari jumaat
orang lelaki kan tak berapa nak ade
yg ade tu pasai tak p semayangla
Jd jumaat lepas (yerr dah lepas baru ni nak updet haha)
Ena offer aku p makan ayam penyet..
aku terujala.
sbb budak2 ni kata sedap..
kenyang smpai ke petang.. ke malam pun yer..
Derang duk poji2 sambal ayam penyet tu..
(ni restorannye.. huhu cam kedai cokia cokia jek tp glemer woooo kat sini)
Smpai sane aku suh ena orderkn..
sbb aku tak tau ape2..
lebey kurang 5 minit pastu makanan pun terhidang..
Ekceli ni bukan festime aku makan nasi ayam penyet ni
cume buleh kata benda ni agak barula bg aku..
masuk ni baru kali kedua sbnarnyer..
festime tu aku beli kat bus stand masai
giler mahal..
satu set Rm7 tak masuk air..
tak sedap langsung..
nila rupe nasi ayam penyet.. aku igt ayam tu dipenyek2.. haha
tgk ah giler byk nasi dia.. (satu set RM5)
Yg ni plak.. bile dah 2-3 suap..
aku rase same jek..
tak la sedap benarpun
sambalnyepun aku rase biase jek (pedas+masam manis)
derang kata kenyang smpai petang..
tp lepas abis makan..
aku rase perot aku muat lg tuk diisi..
nasi tadi igt tak abes.. upenye berjaya aku abeskan dgn licin..
lihat pic bawah.. tgl kobis jek..
Mesti orang igt.. bile aku kata tak sedap..
mesti makan tak abes..
tp aku ni len skit.. jenis yg tak suke membazir..
klu bole sebiji nasipun aku tak nak bazirkan..
so sedap ke tak sedap ke.. aku mesti abiskan jugak..
tu cara aku.. heheheh
Kesimpulannya..
aku masih lum terpengaruh ngan aura nasi penyet ni
takpun budak2 opis aku ni yg dah kene ubat guna2 dek restoran tu kot.. ahhahaha

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

24 Responses to Ayam Penyet

  1. ieda says:

    Ha..yan ieda tau dah naper x masuk komen ieda tu..bila ieda post comment kotak komen tu jadi kaler brown..x mcm biasa putih..ni pun leh comment sbb ieda guna nama/URL tue..

  2. yOkOyOpOyO says:

    laaaaa… tak penyet ke ayamnye? ingat kot ayam penyet tuh ayam nye di penyetkan.. hahahaha…

  3. Yan says:

    ieda.. uishh complicated.. takpela janji dah buleh komen..yoko.. ermm mula pk camtu gak… igt cm makan nasi ayam kat ayamnye penyek2.. upenye penyek ngan penyet lain.. nasi ayam penyet ni ayam dia biase je.. cam ayam goreng..

  4. atty's says:

    kt sini pun ade restoren nasi penyet..tp lom pernah torai..

  5. Yan says:

    nsi penyet dah femes skang.. tp tak taula mmg tak kena langsung ngan selera tekak yan ni

  6. neezareef says:

    yan..kt area mane kdai tuh

  7. Yan says:

    Pasir Gudang kak… Kg Pasir Puteh..ko tau ke?

  8. Zuhaini says:

    nasi penyet..? nama mcm sedap (saya terbayang nasi penyet sarawak..) tp kalau x sedap.. rugi je rasa, kan..?😦

  9. kawan2 mama pun mabuk ayam penyet…..kat the curve damansara katanya tapi mama belum berkesempatan nak pi……hari jumaat jugak so kena tunggu hari jumaat ni baru diorg nak bawak mama…..nanti mama cerita kay…..insyallah

  10. Ada Ayrissa says:

    kalo x silap, kita penah mkn masa p padang dulu..masakan minang kan?tp bg kita x la sedap mana..(yg kat padang tu laa)…

  11. Mrs. Adz says:

    tak pernah makan pun nasi ni..tapi ramai gak yang kata sedap..huhu leh try la nanti

  12. Cikpid says:

    x sodap ker weh? aku x penah try ag ayam penyet ni, tp selalu dgr..tgk gerai cokia jek..hahaha..

  13. MAMASYAZA says:

    kat kedah belom ada lagik promosi ayam penyet ni

  14. sweetfiza says:

    x pernah rasa lg ayam penyet ni …pernah dengar2 je …rmai yg ckp sedap …

  15. Precious says:

    Ayam penyet? Hih hih … dengar namapun tak pernah … rasa nak rasa ler …

  16. Putra Mama says:

    nampak cam nasi ayam jer… nak try gak la tp jauh bebenor kat pasir gudang nun…

  17. syanis says:

    kenapa dipanggil ayam penyet… sedang kan ayam nyer x penyet pun..hahhahah

  18. Mamamanja says:

    ari tu makan ayam penyet tempat dasat gak kedainya

  19. kakyong says:

    salam yan,nampak nooo selera Yan ni standard tinggi… heheh, tekak memasing mane nak sama kan… !cam kat Ipoh ni le, org dok puji Mee Rebus Ramli sedap kan main, tp pada tekak kakyong masakan makbonda & MIL lagi sedap.. hehehh..

  20. Yan says:

    zuhaini.. tak taula ni nasi ayam penyet versi mane..mama safiyyah.. len tempat lainla kot rasenye.. sbb yan makan dua kali.. dua2 lain..Ada ayrissa.. ermm rasenye nasi ayam bese lg sedap kot.. simple..Mrs Adz.. hehe tryla.. ade tak area tmpat awak kedai ayam penyet?cikpid.. ntahla tekak aku kata tak sedap sangatpun.. betul.. cokia giler kedai.. aku igt kedai apek jual teh sarbat.. hahahakak su.. blum smpai kot.. hehefiza.. cube try nanti komen ekk..precious.. tak penah dgr ke?? hehe yan pun baru 2-3 tahun ni dengar pasal ayam penyet..putra mama.. hehe takyahler smpai ke PG.. kat area2 situ cube riki kot2 ade..ain.. derang ckp penyet ngan penyek lain.. ‘penyet’ tu maksudnye apepun akak tak tau.. mungkin sambalnye kot..MM… makan kat ner?? sedap tak? ape yg dasat ngan kedai tu?kakyong.. wah selera standard tinggi?? mana ada.. yan budu, cencalok, smbl belacan, tempoyak pun bedal tau hehe.. yg ni len bebenoler kak rasenye.. tu yg takleh terima tuh..

  21. ct rahani says:

    penah mkn sekali kt psr borong pandan.. ramai yg ckp sedap.. tp bg sy biase jer.. lebih kurang nasi ayam biasa tuh.. hehehe..

  22. syareena says:

    nampak cam nasi ayam biasa je ek?abes tu mlm makan lagi x? hehe

  23. Yan says:

    ct… a’ah.. sedap lg ns ayam biasekan.. heheciksya.. jgn kata malam.. petangpun yan dah makan dah..

  24. CuTeMiUt78 says:

    uish.. kat mana ni yan,… emmm sedap sgt ke.. tgk cam biasa je.. heh..heh..heh.. ko sepesen akak.. klu mkn.. tak kira la sedap ke tak… harus dihabiskan selagi terlarat.. sayang wweeiii klu membazir gitu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s