coincidence

halamak.. esok dah isnin..
buhsannye nak kene p keje..
dahla jumaat aritu ponteng
mesti banyak koje menunggu..

Jumaat aritu aku kuarkan?
lupa nak cite
sebenarnye aku ade interview..
kilang tu betul2 sebelah kilang abg..
tu yg aku teruja nak p..
klu dapat kan senang nak p n balik keje..
pastu aku nak demand gaji lebey skit..
bukan ape..
kt company aku skang..
dahler tunggu confirm after 6 months..
pastu bukan nek gaji pun..
financial famili lak agak genting..
huhu…

Aku call pakcik supir mintak anta ke company tuh..
session kul 11..
tp 1045 aku dah smpai..
awal 15 minit..
okla.. selalu 15 minit ni abes wat isi borang..

yg terkejutnye ms nak masuk kilang tuh
kene isi borang..
bukan borang keje tp borang kesihatan
dia tanye penah p mexico/amerika latin ke tak..
ade kawan yg p ke sane tak..
pastu tengah sakit ke tak?
klu ade batuk, selsema / demam..
maybe kene tahan takleh masuk.
aku tick batuk jek..
mula mak guard cam tak bg masuk..
but then pas call org dlm.. aku dibagi masuk.
smpai tempat recept..
tgk ade tempat cuci tangan..
dan kene sarung mask bg yg ade sakit2 diatas tuh..
perghh company ni cukup menitik beratkan kesihatan..

tengah2 isi borang..
sekali ade sorang lagi candidate dibawa masuk..
macam aku kenal minah tu..
eh ainlaa..
aku panggil name dia..
tersengih dia pandang aku..
rupenye dia terdesak carik keje..
coz dah 8 bulan tak bekerja..
lepas beranak yg fes..
dia mengandung lg..
dek kerana malu..
dia benti keje..
malu sebab mengandung rapat..
hehe ade jugak org camnikan?
tp ain mmg cenggini pangai dia..
selalu wat mende2 pelik tp sebenarnye lawak..

pastu kami sesamela tunggu turn utk diinterview
see.. muka aku ngan fail kaler merah..
merah wajib tu.. kaler faveret..

Ain lak masih tekun mengisi borang..

Halamak.. kabar kurang baik..

upenye post yg ditawarkan tu cume contract..
wlupun dia kata benefit same je ngan permanent staff..
tp aku suspicious la jugak..
nape nak buh terms ‘contract’ tuh
mesti sbagai persediaan..
if anything happen..
mesti orang2 yg contract ni dibuang dulu.. kan?
Aku cadangnye lepas interview..
nak menapak smpai ke pusat bandar..
tup2 dah terjumpa ain..
then diapun kebetulan nak ke pusat bandar..
so aku tumpanglah..
Dalam kete aku jumpela anak2 ain..
ni yg besar.. name dia Najwa
baru setahun stengah umurnye
tak takut orang..
aku terus sambut dia dan ribakan dia..
selamber je muka..
comey..
alahai terus aku rindu kat Qis..
yela coz malam sebelum tu aku terpaksa tinggalkan Qis..
sebab Qis masih demam..
aku cium2 Najwa ni cam anak sendiri..
aku peluk dia erat2..
rindu betul rasenye kat Qis..
Gambar anak Ain yg lagi sorang aku tak snap..
coz tengah tido..
Ain nak antar aku balik..
tp aku tolak coz aku nak ke masai plak..
beriya ain nak antarkan jugak aku ke masai..
aku still tolak..
coz aku ade byk lagi agenda nak dibuat..
Pas p pusat bandar..
aku p kedai emas..
pastu aku p bank.. wat asb loan..
then aku p update buku asb..
pastu aku p UO beli pisang..
sempat masuk Anakku..
kot2 situ ade jual legging..
then barula aku balik
Aku tunggu bas ke masai..
lame..
tanye2 orang..
rupenye ade sebiji je bas..
so tak tau kul bape kang baru dia smpai..
jumpe sorang budak pempuan india..
yg nak ke masai jugak..
last2 kami berdua amik teksi..
bayar lebey skitla..
tp takpela..
daripada aku bertapa tak tau smpai kul bape..
Smpai uma mak..
Qis tido..
lepas makan..
tah cemane.. aku pun tido..
gegegegegeee…
itu jekla citenye..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Frenz :., .: My dearest Qistina :., .: ronda-ronda :.. Bookmark the permalink.

9 Responses to coincidence

  1. ibu_arifa says:

    bestkan dapat jumpa kawan time nak intvw,,, tak de lah rasa seram sgt.. Qis demam lagi ker..siannyer.. cepat lah sembuh yer Qis..

  2. Mama_Aqish says:

    dasat sungguh itu company….agaknyer dah ada yang kena kot tu yg diorang berhati2….same la kita yan….kita pon tengah dok sibuk cari keje lain sebab tak tahan dengan LADY BOSS…..

  3. rynas says:

    uitss g interviu rupanya. good luck..mg berjaya dengn jayaya chaiyok..chayok..

  4. ct rahani says:

    lor contract ker kak.. klu byk benefitnya ok gak.. pk la baik2 k.. pe2 pun gud luck k..

  5. atty's says:

    contract ke yan..abis yan camne..nak ke..cuma status contract nie agak bahaya.tak kukuh disitu..apa2 pun wish u gudluck.

  6. MAMASYAZA says:

    Qis demam lagik ka…semoga cepat sembuh

  7. U-jin says:

    yan…..aiseh contract ke..alahai…btw all the best..kerja skrg x ok ke..beskan jumpa kwn lama…mesti burak sakan…qis pong lum baik yer…lama gak qis demam…nak pandai apaler..get well soon qis..

  8. CuTeMiUt78 says:

    oh.. g interview ya.. emmm hari yg penuh ngan segala urusan ya yan

  9. Yan says:

    ibu arifa.. bes ade kawan.. leh borak2.. takler bosan nunggu..mama aqish.. ermm tak pastila ade kes ke tak.. mmg tak de dengar langsung orang kat opis tu batuk2.. tak cam opis kite.. sane sini bunyi batukrynas.. cam tak berjaya jek nampaknye hehehect.. abg akak cam tak bagi.. tp klu company tu accept gaji yg akak mintak.. akak ok jek.. cume risau klu disuh benti serta merta tu jek..kakty.. tula pasal.. contract ni bahaye.. nak2 tgh gawat nikaksu.. tak demam kak.. batuk selsema jek.. ermm plus kene campak keladi..ujin.. tak puas jumpe dia.. cam byk lg nak borak.. tp masa tak mengizinkan.. huhukak rina… sesekali dapat layan diri merayap tu yg balas dendam tu.. hahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s