Kuiz UmmiAbbiQis – Sticky Mode

Sori sesangat pasal soalan kuiz tak kuar semalam
ade kesilapan teknikal
yg aku sendiri tak tau dari mane puncanya..

So inilah senarai soalan yg perlu korang jawap
kalau boleh nak seme betul..

Kuiz ni terbuka kepada semua followers dan jugak mereka yg add link aku dlm bloglist mereka..
sape yg lum tu..
boleh add skang..
dan terus jawap soalan2 dibawah..

Soalan 1 :
Bilakah Tarikh Ulangtahun Perkahwinan aku?
(reference kat blog ni jugak-frontpage)

Soalan 2 :
Sebutkan nombor faveret aku & juga salah satu warna faveret aku.
(reference label : tag ape saje)

Soalan 3 :
lingyierqisisisiyiwuwu. Ape ni??
(soalan umum)

Soalan 4 :
Agak2 berapa umur aku sekarang?
(soalan ni nak suh korang teka2 jek..)

Soalan 5 :
Soalan kira-kira……..

Dalam satu bas ada 7 gadis
Setiap gadis membawa 7 biji beg
Dalam setiap beg ade 7 ekor kucing
Setiap kucing punye 7 ekor anak kucing
Semua kucing ada 4 kaki
Berapa banyak kaki dalam bas tu?

Amacam??? senang jekan soalannye..
so ape perlu korang buat??
sila hantar jawapan korang kat entry nih..
nanti malam baru aku review satu2..

Olekerana kuiz ni dah terdelay one day.. maka jawapan dan pemenangnye aku reveal next week jela yor…
huhuhuhuhu…

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: contest :.. Bookmark the permalink.

17 Responses to Kuiz UmmiAbbiQis – Sticky Mode

  1. Rantong says:

    Salam ziarah. Blog yang bermaklumat dan menarik.View Profile: Rantong™

  2. [-suziey-] says:

    adoii…xde kalkulator plak nk kira kaki tu..ekekk;D alamak yan..tgk kuiz tgh mlm buto ni ha..xleh pikiaq la plak..

  3. Mamamanja says:

    soalan 1 : 01.07.2007soalan 2 : 8 & 13. merah, maroon, pinksoalan 3 : (jenuh carik x jumpa huhuhu)soalan 4 : 28soalan 5 : 10,990sekian… jenuh nak menjawab nih.. hehehe

  4. asmieyra says:

    Soalan 1 :Bilakah Tarikh Ulangtahun Perkahwinan aku? 1 Julai 2007 -Sunday (huhuuhu..(";)(reference kat blog ni jugak-frontpage)Soalan 2 :Sebutkan nombor faveret aku:- no. 8, no. 13 warna faveret aku.;-merah, maroon & pink(reference label : tag ape saje)Soalan 3 :lingyierqisisisiyiwuwu. Ape ni??(soalan umum) 012- x444155** chi @ qhi= 6 @ 7qi x sure…maybe eja & bunyi lainSoalan 4 :Agak2 berapa umur aku sekarang? :28 tahun(soalan ni nak suh korang teka2 jek..)Soalan 5 :Soalan kira-kira……..Dalam satu bas ada 7 gadisSetiap gadis membawa 7 biji begDalam setiap beg ade 7 ekor kucingSetiap kucing punye 7 ekor anak kucingSemua kucing ada 4 kakiBerapa banyak kaki dalam bas tu?4 kaki

  5. asmieyra says:

    salam,,kak yan nak tuko jwpn no 5: jwpnyer:-406 kaki knp….1 org = 2 kaki7 org = 14 kaki**************************1 beg = 14 kucing7 beg = 98 kucing++++++++++++++++++++++++1 kucing = 4 kaki98 kucing = 392 kakiso 392+14 = 403 kaki (";)

  6. alamak….soalan tiga tu agak susah laaaa…..

  7. kita cuba jelah ek…..1. 2 Julai….kawin 2 Julai 2006 kot?2. favourite number 8 ngan 13…favourite kaler merah, maroon and pink (mintak satu bg semua)3. masih dok pikir lagi tp rasanya ada kaitan ngan qis kot? 4. umur-29?….ke 30?….29 lah kot…..5. ada 212 kaki (gadis 7 org campur drebar = 8 org jd 16 kaki), kucing 49 ekor = 196 kaki, kucing tu cakap je ada anak tapi anak dia takde dalam beg pun so total 196 campur 16 = 212 kaki)betul ke?…..nanti soklan nombor tiga kita hantar jawapannya jap lagi keh….

  8. dah pening la awak…..kena masuk meeting plak jap lagi ni…..tak leh pikir panjang2….kena jawab gak……soklan 3 tu agaknya cara main/cakap ngan qis kot……gaya manja gitu……tingginya qis…is is is…

  9. ade pop kuiz plak..leh try arr..soklan 1 – jawapan die 1/7 ni..congrats.hikhiksoklan2 – nombor 13 n 8 warne peveret maroonsoklan 3- cam no.tepon je. Leh bagtau tak ni?..012-744***5(nanti ramai plak peminat tepon)soklan4 -umur 28soklan5- mencik tul soklan nombor ni. Leh arr try jawap..210 kaki tak termasuk kaki drebar bas dan kaki kerusi bas.

  10. kakyong says:

    1. 1 July 20092. 8 & 13, merah maroon pink3. No hp 4. 29 tahun5. 210 kaki

  11. Fauzieah says:

    aku tak leh nak pikir la skang..kepala otak tgh serabut nih..hmmm..

  12. ~ Lady ell ~ says:

    nak try gak eh..soalan 1:2 Julysoalan 2:no faveret: no.8 & no.13warna faveret: merah,maroon & pinksoalan 3:apa ni?tk paham la.musti bahasa cina.rasanya ko nk ckp qis menangis kot…pastu yg awal tu mcm no 0 1 2aih..tah la.soalan 4:29thnsoalan 5:ni soalan betul kira2 atau trick ni..kalau betullah jawapannya..10992 kaki termasuk driver bas skali.

  13. ada kuiz ke along ???? ade hadiah tak???alooo…ni dah terlepas ke blum ni ek..

  14. Mamamanja says:

    soalan no 3 tu tuko len bleh x??? hehehehjenuh pikio.. menda tuh??

  15. mencabar soalan2nyer…tp me nak try ler..jawapan2nya ialah :-1) 1 Julai 20082) No favourite : 8 & 13 warna favourite : Merah, Maroon & pink3) (hu hu hu…x dpt jawab daaaa)4) 28 tahun5) total sumer = 2 kaki drebar bas 14 kaki gadis 196 kaki kucingtotal sumer = 212 kakingeh ngeh ngeh

  16. ct rahani says:

    alahai kak.. sori sgt.. mmg x dan nk study.. keterbatasan waktu.. huhuhu…

  17. nadnye says:

    tak sempat nak jengah dah habis…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s