ponteng dan surprise….

Aku terbangun seawal 4 pg tadi..
layan blogwalking dulu..
dapat 20 blog jek..
smpai kul 515.. tgl 2 blog lg blum..
ermm aku cume wat balasan bg yg komen kat entri aku smlm jek tau..
tuk kawan2 lain yg aku tak singgah tu..
bukan aku pinggirkan korang..
tp aku mmg dulukan sape yg komen kat blog aku..
ade ms baru aku terjah yg len2..
tp ade 2 blog yg aku tak pat masuk..
macam biase blog si hanie..
dan jugak blog my alia..
tak tau nape.. lame tu tunggu tak kuar2..
blog cikpid pun same..
tp bile aku wat second attempt.. kuar plak..

Hanie..
akak rase ade lg widget2 yg awak kene buang kot..
sebab dah byk kali.. tak leh masuk nih..
kejap on kejap off..

Aku nak wat entry cite ape ahh..
aku ade stengah jam jek ni nak mengomel..

Nak wat entry pasal MIA members..
tp panjang tu nak cerita..
tak sempat nak abiskan arini..
weekendla kot..

Nak wat entry pasal sumthing yg aku jumpe kat umah MIL semalam..
tp aku tak upload lg masuk laptop nih..

err camnila aku cite skit pasal semalam..
semalam sbnarnye aku ponteng..
yer kami laki bini ponteng keje..
dahler pagi tu kesiangan..
kul 630 baru bangun ok..
selalu 630 kami dah siap2 nak kua umahpun..

dekat kul 7 baru kuar..
smpai umah mak dah 715..
abg suh aku anta qis..
dia tak turun sekali..
bile nak bergerak p keje..
tetibe kete tak idup..
abg p parking senget..
dahler minyak takde ni..
kete tak start2..
aku dah cuak..
jam dekat 730 nih..
klu kete gerakpun..
aku risau abgpun mesti lambat punch..
coz dia punch in patutnye 745..
nak ngantar aku dulu kurang2 makan 20 minit..

Last2 kami tak p keje..
melepak umah mak..
yela nak p isi minyak..
duitpun tak bawak..
ermm sbnarnye bukan tak bawak..
tp mmg dah takde..
hahahah..
abg kata adela RM50 dlm bank..
cukupla tuk mgu nih..
(plug rosak.. jd kte kuat mkn minyak.. RM50 ckup tuk 3-4 ari jek)
tp abg maleh nak p cucuk..
coz jauh nak menapak..
ari lak dah mula ujan..

aku mulanye posa..
then tengahari tu..
ade orang datang bagi pulut kuning..
aku bukanla penggemar pulut kuning..
tp sebab stay kat umah tak wat ape..
aku melantakla..
“saya puasa sunat jek…”
abg gelakkan aku..

pas makan..
dalam kul 12 gitu..
smpai kul 230 petang..
aku melantak tido..

Qis plak selalu dalam sehari dia leh tido 2-3 kali
tp sbab tgk abbi n ummi dia ade..
dia tak nak tido..
dia takut kene tinggal agaknye..
payah tul nak suh tido..
tp bile aku n abbi dia semunyi dalam bilik..
baru dia tido..
tu yg last2 dgn aku n abg sekali tertido..
ate… ari ujan kan?

Dah petang.. tunggu adik abg balik keje..
tolak kete… p isi minyak..
barulah kami balik umah..
huhu…
entry boring jek arinikn

*******************************

Ohya korang..
end of this month..
aku ade surprise..
tp surprise 2 cume tuk sorang or mungkin dua..
tgk pada budi bicara aku nanti..
korang tunggu yer…
tak lame dah..
ujung bulan ni jek..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: aku punye hal :., .: blog n entry :.. Bookmark the permalink.

16 Responses to ponteng dan surprise….

  1. Cikpid says:

    adoiyaii,,dugaan btol ko yer..dh x g keje plak..akunye blog susah bukak eh?/awat haa??Ape suprise tu..bgtau cepat..aku paksa ni

  2. hehehe. takpe.. gaji nak masuk dah.. dont worry!! :)nak la suprise!! please please please please….๐Ÿ˜›

  3. niza says:

    uishh ko nih…main surprise2 lak…hehehe…

  4. hehehehehekak, saya pun penah buat keje cenggitu…..semalam tak isi minyak coz dah takde cash….mujurlah sempat gak sampai pagi ni isi minyak๐Ÿ™‚

  5. syanis says:

    waduh waduh….. bestnyer monteng kojer kak.. hehehheheadeh suprise lagi….

  6. ct rahani says:

    apa la yg surprise tuh kak.. x sabo nk tau nih.. hehehe…

  7. zh-ena says:

    wah langsung tak g keja..ujung2 bulan mmg sengkek dibuatnyer..dugaanklu bdk kecik mmg mcm tu..klu tgk kita ader jd ngada skit..bila tak nampak muka kita blh jea buat hal sendiri..umairah mcm nie la

  8. MAMASYAZA says:

    wooooohhhh ponteng keja ekkkk….pastu buat taik mata ekkk…..kan main lagik

  9. CuTeMiUt78 says:

    alahai kesian ya kat ko dik.. gitu rupanya.. eemmmm tapi tak pe la kan.. dah alang2 ponteng tu.. emmmm lepak2 je la kan.๐Ÿ˜€

  10. ain adreanna says:

    bestkan kalo 2 org cuti..bley bangun lambat..ermm..bestnyer(berangan)..hehe

  11. rynas says:

    sukanyer buat surprise2 nie..ni yg tak sabo nie, pertandingan apa plak pas ni

  12. U-jin says:

    aiseh surprise ko..ahaks…yan aku dah balas email k…ujung bln leh x…hehe

  13. Mamamanja says:

    suprise erk??? agak2 ada ke tersenarai dalam nama yg surprise tuh?? heheh

  14. Yan says:

    huhu surprise supriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

  15. kakyong says:

    apakah surpirse2 itew…tertanya2 diri ku ini… hahah, sibuk lak bertanya, walhal kannyer ade masa nak jengah sini selalu… hihi

  16. Yan says:

    kikiki ade2 jek kakyong ni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s