asik nangis jek

Sejak 2 menjak harijadi ni
Qis asik nak mengarok jek..
itu ini serba tak kena
seme nak ikut kehendak dia
Kalau tidak nangis…
tak sakitpun nangis..
kenapa budak ni??
sakit ke??
nangis tu plak bukan sikit2..
mcam sakit kene pukul
macam sakit jatuh..
padahal cume pasal aku tak bagi dia amik ape2..
yela dia ske masuk barang dalam mulut
dpt sikat.. masuk mulut
dapat pen.. masuk mulut
dia plaknye tgh aktif…
kang jatuh terodok anak tekak..
ishhh seram aku..
aku masih sabarla..
Alhamdullillah aku leh kawal..
tp klu abg mesti nak marah dah
smpai aku lak ingatkan abg..
jangan marah..
ada sekali tu aku juz nak buatkan susu
so tinggal kejap dia kat depan
dia punye nangis Nauzubillah
aku tetap gak pegi
aku tak pujukpun
nangis2… macam nak terkeluar anak tekak..
tup2 aku dengar senyap..
Siap wt susu..
tengok dia tengah men bibir
men sembur2..
hahh bolehpun senyap..
aku tanye
“Qis watpe tu?”
dia ketawa…
aik… datang plak angin baik dia nak ketawa..
tu yg aku konfius tu..
tadi nangis macam nak rak..
tak pjuk tak hape..
ok plak…
diam plak..
boleh ketawa lgk..
adoyaiii Qistina…
Manja betullah dia skang..
Tapi kadang akal kolot aku mengatakan..
ermm ke Qis ni terkena ape2..
Bukan ape..
sehari sebelum harijadi Qis
Qis stay umah mak
then malam tu pencuri masuk uma
yg pelik semua orang tak sedar
cam kene pukau gaknye
tp cam bese dia cume mik henpon
mat gian la kot
tp yg pasti kata mak..
malam tu Qis dah start gelisah..
pastu ayah ade cakap
dia terase ade angin
tp kat luar tak ujan..
ermm ntahla ekk..
….
p/s aku masih tak pat wat entry pasal b’day Qis dek kerana
aku upload gambo punyela lame tak masuk2..
ingatkan pasal byk..
aku try nak upload sekeping dulu
perghhh berejam jugak..
sudahnye… aku kansel entry tu
nanti dah boleh upload gambo baru aku kuar kan balik entrynyer..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: My dearest Qistina :., .: Pertalian :.. Bookmark the permalink.

11 Responses to asik nangis jek

  1. zh-ena says:

    biasa la bdk kecik tgk mood diorg..umairah pun mcm tu..bila mood tak ok tetiba jea nak nangis..ibu ajer yg blh sabar kan yan..yg lelaki nie tak blh nak jg bby lama skit dah terjerit pggl kita yg kat dapur nie..klu sakit lg la merengek jea..mmg lg la kena SABAR yg maha tggi..gambo yg yan nak upload tu berat sgt tu..kena adjust skit dia punyer size gambo..kena edit skit la

  2. sama lah ngan anak wan… ~ fenin di buatnya !

  3. Cikpid says:

    Qis..nape nangis2 ni?kang aunty geget kang..cewah..hahhaha..suke2 nk geget anak org..tebalik aku ngan ko ni..kalo aku, anak nangis..laki aku yg handle sbb kalo aku yg handle..mmg aku akan jadi singa aum..aum..kalo nangis lama sgt laa..kalo nangis kejap2 tu aku x kisah..Tapi anak aku skang ngade2 xleh tggl sikit..bile tggl jek nangis..nk g dapur pon susah..bile kite muncul blk dpn die die gelak2 laa..tapi sesuatu ke anak ko tu?g jeklaa check kalo smggu duk buat perangai nangis x bersebab tu..aku ade email password entry rahsia tu kat untapasir ko..pnjg lak aku komen kalo ni..muahahhah..jgn marah yer tuan rumah

  4. Fauzieah says:

    Biasa lah tuh yan..budak2 beralih tahun..huhu..faris nih pun dulu beralih thn jek perangai pelik2..lain dari kebiasaan laa..mmg gitu la dia..

  5. CuTeMiUt78 says:

    eemmm..klu think yg positif budak2 beralih tahun gitu la.. cam2 peel dia.. tapi klu think negatif better g gak tgk2 kan sapa2 yg pandai bab2 tu.. kot la terkena apa2 kan.. bebudak senang nampak tau…

  6. que_zul says:

    mm pun penah mcm ni yan…mcm kena pukul jer nangisnyer….upah beralih tahun la tu..manja ada lebey sket…

  7. niza says:

    anak2 aku pun kdg2 gitu gak…dorg ni sajer jek tau…ngadesss lbh…hehehe…nak suh aku peluk2 la tuh…

  8. Ada Ayrissa says:

    ermm….nanges nak perhatian lebey ek qis?notty ek?hihihihi…

  9. atty's says:

    qis beralih tahun tu..

  10. ct rahani says:

    budak2 camtu la kak.. bila beralih tahun ader pangai barunya.. aidil dulu terus demam teruk.. padahal beralih bulan x der apa2.. pas sembuh demam macam2 akal dia dpt.. huhuhu..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s