suwey tul

Ni kisah mgu lepas..

Jam 12 tengahari
tetibe bos aku datang kat aku..
“yanty.. lunch nanti u nak tak join makan kat luar”
halamak! dah tengah2 bulan ni ajak makan luar plak..
aku tengah kering nih..
aku pandang je dia..
tunggu dia abiskan ayat..
“you, me, low n auditor..”
Dengar dia sebut auditor..
terus aku kata ‘ok’
yela… klu ade auditor maksudnye makan free.. hahahaha
tetibe dia terpandang bekas aku tapau
aku beli nasi goreng ikan masin pg tuh..
tp aku dh makan skit coz aku tak bekpes..
mmg tgh lapo.. kejap2 aku mkn..
“ehh tapi u ada tapau eh..”
“tak… tak… ini pagi punye..”
“owhh.. byk lg ke?”
“takla dah separuh…”
“nanti u kasi abis la.. takpun u makan pukul 3..”
heheh aku sengih jek..
Dia blah dari meja aku
terus aku ke pantry..
dan2 tu aku perabeh nasi goreng.. hahaha
tetibe tingat abg..
eh kene call ni..
call… tak berangkat..
Dah dekat kul 1..
call lg tak berangkat jugak..
Seperti yg dirancang..
aku, bos, manager & auditor p ler kuar lunch..
hahah seme bujangan & ensem2…
(ni auditornye… gambo ni aku snap secara cilok ms dalam kete… )
aku sorang mak orang tau..
dalam kete borak2la.. derang cakap cino..
aku kadang paham.. kadang out..
menyesal belajar mandarin dulu tak praktik
klu tak.. buleh aku lawan cakap same..
dek kerana aku sorang melayu..
aku diam jeklakn..
masuk simpang.. dah sampai dah restorannye..
masih rancak berborak sambil cari parking..
nampak ade kosong..
bos akupun cross..
tetibe dengar bunyi hon dr belakang..
“gedegang!!!!!!!!!!!!!!”
pintu kereta belakang (tempat aku duduk) disondol tiba2..
Halamak!!! eksiden ke ni weii???
serius.. ni festime aku berhadapan dengan eksiden..
gigil kjapla..
sebab tmpt aku yg kene..
semua keluar kereta..
tgk kemek skitla vios bos aku tuh..
tgk gambo… skit jekan..
kami berpaling lak tgk kancil yg langgar kitorang tadi..
ekceli.. mmg salah bos aku..
tak signal tak ape..
terus cross camtu..
tu yg sedap kancil tu sondol..
tp yg aku tak pueh hatinye..
si kancil yg cume tergesel skit tuh
hangin macam kete dia kene teruk..
padahal.. cume scratch skit jek..
dia claim yg bumper (err belah depan pgl bumper ke) dia senget..
kancil tu yg bawaknye orang melayu..
husband dia nampak cool..
tp bini dia yg lebey2..
terjerit2.. macam nak meroyan pun ade..
malu aku..
malu nak ngaku sejantina dan sekaum ngan dia..
smpai laki dia lak leh cakap
“relex ahh..”
bos aku cakap skit..
dianye melenting macam hape jek..
bengang gak aku dengar..
tp mujur bos aku ni mmg baik orangnye..
dan tak penahla aku dengar dia meninggi sore..
jgn kata tinggi sore..
marahpun tak penah weii..
sangat gentlemen orangnye..
bos aku suh low (mgr aku) bw aku n auditor masuk restoran dulu..
klu tgk jam.. mmg dah lambat dah nih..
kul 2 patut masuk ofis..
ni setengah jam abis kat situ jek..
sekonyong2 kami bertigapun masuk..
pastu low tinggalkan kami sebab dia nak backup bos aku kt luar..
low ni tegas skit orangnye..
tp still diapn bukan jenis yg marah2..
tetibe aku terdetik..
aku eksiden ni mesti pasal aku tak bitau abg yg aku kuar makan..
ishh!!
segera aku capai henpon dan sms member aku yg satu kilang ngan dia..
nak suh member tu smpai pesan kat abg..
nak call aku takde kredit.. plus abgpun tak bawa fon..
lepas 15 minit..
baru bos ngan low masuk..
aku tanye dia macamane?
perghhh derang nak claim RM300..
giler??? betul2 amik kesempatan nih..
bile bos aku kata nak repot..
baru derang beralah..
last2 bos aku bagi RM70 jek..
Aku mulanya ilang selera pas eksiden tuh..
tp bile makanan yg diorder smpai..
aku lak makan terlebey2..
padahal tadikan aku dah makan.. hehehehe
bos aku lak..
abeh seme lauk dia cedok ke pinggan aku..
tuler pasal aku yg makan plg banyak..
hahahahaa…
Balik ofis lambat setengah jam..
low tanye takpe ke lambat ni..
bos aku jawap..
“takpe… business purpose maaa..”
huhu besh besh..
masuk ofis..
aku citela kat member sebelah yg kitorang eksiden..
“tempat duduk aku lak tu kene..”
“memang ko suwey la kak…”
hahahahaha… benda yg same terdetik kat kepala aku ms eksiden tu..
ntah2 aku yg bawak suwey hehehe..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: Apa yg lucu sangat tu? :.. Bookmark the permalink.

15 Responses to suwey tul

  1. Farah says:

    uishh kalau bab eksiden ni mmg pompuan lebey2 sikit..agaknye die terkejut kot tu yang mulut die pon takleh stop hahaha…pernah gak eksiden dulu mase pakai kancil..2 kali plak tu…tp alhamdulillah reaction adalah normal hahaha

  2. que_zul says:

    penah kena gak..qq terlanggar kete blkg masa reverse kete…kete witra org tu, calar sket jer…dia kata dlm rm70 jer…tup2 dia mintak rm300…pompuan tu & bf nyer cam samseng harem…masuk opis org bising2…qq nk tahu tmpt dia repair kete tu..tp dia tak nk bg tahu…qq tahu dia tipu..pastu dia ugut2 lak…qq bg tahu hubby..hubby bayo jer..malas nk panjang2 citer…

  3. Cikpid says:

    huhuhu..suwa suwey gud morning aa nih..mende dh nk jadi kan..hahaha..redha jek..aku selalu jek kuar mkn ngan client and consultant x bg tau laki..hahahhaha…tapi laki aku paham kot keje aku ni selalu jumpa org..

  4. atty's says:

    itu ler kan yan..kdg ade ari yg suwei tuk kita.kty pun pernah kena..huhuhuh..

  5. CuTeMiUt78 says:

    oh.. eksiden la plak.. eemmm tu mungking kebetulan kot.. ala jgn think -ve sgt… emmmm sib baik ko ngan bos kan..

  6. ~ Lady ell ~ says:

    tak de suwey nyer…tu mmg dh ditetapkan..kalau suwey takdelah ko dapat mkn free kan..:)mulut opismate ko tu je lebih..ooopss trlebih sudah.hehehe

  7. Yan says:

    farah… tp kalau yanler.. yan takkan melenting camtu… bingit tinger/qq.. uish cam same lak yer.. tp ni kes bising2 kat opis lak ek.. kureng tul..pid.. aku besenye bitau dulu asben aku.. tp penah jugakla sekali aku tak bitau.. sbb aku p makan mc d.. nanti dia terliur hahah buleh gitu..kakty.. hehe.. tulaa.. kakty terkena ape tu?kak rina.. pasal suwey2 tu bukan perkara serius… saje wat topik.. melawak2 je hehehe..ell… budak opis tu mmg mulut camtu ell… ni kire ok lgk.. hehe

  8. Ena Qaisya says:

    best tol dpt bos sporting camtu kan.. leh makan free ekekeke.. mujur Yan kuruih jek, leh makan banyak2 ahaks..

  9. kakyong says:

    dah nak jd.. mujur xde apa2 yg serius…tp gelihati pla dgn gelagat wife si keta kancil tu…

  10. eRiNsZ says:

    perghh 300… mau tukar bumper baru itew kancil……. hehehehe

  11. Precious says:

    Ko tak suwey ler. Takkk!! Suwa suwe kemuning – hape tuh?Best eh makan free …

  12. zh-ena says:

    tak baik ckp diri tu suwey tau..benda nak jd kan

  13. Mamamanja says:

    suwey2 pun sib baik mkn tetap free :p

  14. ct rahani says:

    poyo jer pompuan yg akak citer tuh.. geram jer sy.. huhuhu..suwey2 pun x pe.. dpt mkn free.. ekekeke..

  15. kak,klu nak jadi,mmg kat mana2 n siapa2 pun blh kena..kakak kat kancil tu terkejut kot,tu yg naik angin,tapi malu kalau org bukan islam tujuk sikap cool dari org islam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s