dinner for two

semalam aku ngan abg posa..

kebetulan plak jatuh pada nisfu syaaban..
tp ade 2 kejadian berlaku…
yg agak lucu..
Aku masak nasi malam sblumnye
abg nak suh aku masak malam tu gak..
dia nak sahur kul 1
tp aku tak larat..
ngantuks..
aku bajet kul 5 nak bangun masak..
alaa wat ns goreng jek.. takkan tak sempat.. ye tak?
tup2.. tak tau kul bape
alarm hp bnyi
bingkas aku bangun sebab tingat nak masak
aku tak kesahpn klu posa tak bersahur
tp abg tak boleh..
rupenye alarm hp tu hp abg
sangka aku tu alarm hp aku
pastu baru aku tingat.. aku mane ade kunci jam
ceh.. klu harapkan aku mmg tak bersahurla abg..
Kuar umah cam bese kul 630 pg
pagi tu sajela aku bg qis makan scots imulsion..
dia selalu makan lambat.. tp abis..
cume pg tu dia tak nak..
aku pn buat2la nak nunjuk yg scots tu sedap..
aku isap scots tablet tu..
then aku suap kat dia..
dia geleng2..
aku isap lg.. bg kat dia.. pun dia geleng..
aku wat2 jilat jari..
tibe2 ko…
aku baru tingat..
klu otak aku boleh cakap ms tu mesti dia dah jerit
“weeeiii aku kan pose!!”
hahahahaha
kes abg plak..
kul 10 dia mmg besenye baru mik sarap..
“kar.. jom kar beli sapan.. aku lapar ah”
dialog abg kpd membernye
diorang pn bli ah..
dah beli siap2.. nak berjalan balik ke opis balik..
dia terbenti..
sebab ape?
sebab dia baru tingat..
“eh kar.. aku posala.. alamak dah terbeli plak.. ko amikla kar.. sayang plak aku dah bersahur dah tadi..”
member abg, bakar.. tak nk amik coz dia bawa bekal..
last2 abg sedekah kat member len..
hehehe..
masing2 leh lupa daratan..
abg kire ok lg.. kul 10..
yg aku baru lepas sejam bersahur.. bole lupa.. hahahah
Menjelang petang
aku call tanye abg nak buka ape?
free ke masak ke tapau ke makan kat kedai?
free maksudnye makan kat umah mak..
nak masak mcm tak sempat..
last2 abg kata..
minum air jek dulu wat batal
pstu baru buka kat luar..
wahh menggamit kerinduan dizaman2 lalu
yela dah lame jugak aku tak dinner kt luar ngan abg..
yg selalu tu breakfast atau lunch kat kfc je..
Tekak teringin nak minum fresh orange..
macam orang jakun dh lame tak minum nih.. heheh
sedap giler rasenye bile air fresh orange ni menyusuri kerongkong aku hahahha
Abg.. faveret drink dia balik2 ni la jugak.. teh ais.. takpun teh tarik..
Abg tanye… “nak otak2 tak???”
“nak!! nak!!!”
lapor ni.. nak nunggu yg diorder siap..
takkan nak arap air jek..
tgk2 orang kedai tu takdepun antar otak2 kat kitorang..
mujur tak lame nunggu..
sampaipun makannye.. huhu
tomyam campur (ade ketam, kupang, udang, ayam – tp yg plg byk…. BAWANG)
telur dadar..
spesel request dari aku.. takmo bawang
kene pesan tuh… coz ade kedai telur dadar dia ada bawang..
mmg haram aku tak sentuhla..
ermm sbnarnye ade satu lg dish.. iaitu kangkong belacan..
tp lambat na sampai.. kami santap dulu ape yg ade.
bak kata abg.. lutut dah gegel ni nak nunggu makanan..
so itu jugakla yg sempat aku snap..
nak snap byk2 kang..
abg mesti sound
“masuk blog ah tu…”
Tengah2 kami makan..
ade bunyi baby menangis..
sian baby tu
sian jugak kat mak dia.. terkocoh2 makan sebab anak dah mengarok..
pastu bile maknye sudah makan..
sambar anak trus ke kereta..
rasenye dia nak nyusukan baby tu..
tinggallah laki dia makan sensorang..
tu yg aku tak nak tuh..
rela tapau dr makan kat kedai bersama baby..
makanla kt umah.. anak wat sepah2 pun takpe..
asal dia bebas..
Then aku perasanla ade satu couple baru smpai..
lepas order.. tup2 dapat otak2..
abg bengkek.. pasal tadi dgn kitorang dia tak bgpun..
abg cakap.. dia agak mesti pasal kami makan berat..
so dia tak bg otak2..
couple tu plak makan goreng2an..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: Apa yg lucu sangat tu? :., .: ronda-ronda :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

9 Responses to dinner for two

  1. asmieyra says:

    sedap tue..berbuka puasa kat luar..kita takde..tapau je..kang nak mkn pon tak sempat..bb meragam..

  2. asmieyra says:

    harini plan nak bt supprise nak g calebrate burhday hubby..tapi tgk kdaan bb dl akng melalak jer..coz kuar time tido..huuuu

  3. Yan says:

    betul tu asmieyra.. akakpun nak kuar kene tgk mood anak..klu dia ok.. cukup tido.. bolehla bawa kuar..mlm mmg jarang kuar..alangkan dah kul 8 tuh pun dia dah ngarok.. sbb tu time2 dia masuk tido..tp tgk gakla.. klu dia tido petang lewat.. malam dia leh ah berjaga smpai kul 10.. tp jarang sebenarnye..

  4. zh-ena says:

    dah ader bby mmg susah nak mkn kat luar..nak2 umairah pun dah suka kacau bila mkn kat luar..nak mkn sendiri plak tu..klu kami mkn mmg trempat kami jd kecoh la..semua org pandang..

  5. CuTeMiUt78 says:

    heh..heh..heh..heh… ok la kan.. terlupa kejap.. akak pernah gak terjadi cam ko ni hah.. lagi haru dah ptg tau.. dket2 dah nak buka.. blh terlupa pose hari tu.. sedap je akak menchekik kek besday member.. smpi kenyang dah.. baru teringat pose.. hik..hik..hik..

  6. MAMASYAZA says:

    memang kalo keluar mkn ngan baby ni…rasa cam kelam kabut sikit..rela tapau dari mkn kat kedai ngan diaorg…rasa tak kenyang dibuatnye…amboi yan..sedapnye ko jilat tablet scot tu ekkk….

  7. Ada Ayrissa says:

    datinggg ekkk??hehheheheh..

  8. Cikpid says:

    hahahhaa..aku penah gak..puasa ganti..bg afieq makan biskut..tapi aku patahkan n suap separuh kat aku..lps tu rase sdp..nk makan ag br teringat tgh puasa..muahahhaha..

  9. skli2 klu berbuka kat luar seronk jugak,kan kak..Emm tomyam tu nmpak mcm sedap tapi knpa akk tak suka bwng letk dlm telur?Klu saya telur tu letak bawng,cili bagi pedas…heheEmm mmg klu ada ank2 kcik ni lbh baik makn n bngkus bwk blik dari mkn kat luar..tapi klu sskli makn berdua pn ok gak…ank kat rumh org jgakn..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s