kueh raya untuk ditempah

hoho.. aku bukan jual / mik tempahan kueh raya yer
tp ni senarai kueh yg budak opis aku jual..
last week lg dia dah mik order nih..
skang kueh mueh raya mmg bermacam patern
tp kadang tu rase same tp rupe jek lain2..
bile aku tgk kueh yg bentuk mushroom ni
name dia ‘mama mushroom’
trus aku tingat qis..
trus rase nak tempah
kata budak2 kueh ni sedap..
nak order 50 ke 100 eh..
ermm pk pk.. aku bukan ske sangat makan kueh raya
klu kacang2 ke kepek ke aku skela..
last2 aku order 50 keping jek
ngan satu lg kueh cekolat..
sebut pasal kueh raya
aku cume ske kueh yg bermotifkan coklat/badam/kekacang
selain tu kueh sujipn aku minat.. eh sujipun kacangkan.. hehe..
kueh tart.. aku tau ramai yg ske..
tp tak taula.. aku tak minat..
aku ni selalu tak minat ape yg jadik faveret org..
pesal tah..
tiap2 tahun aku order almond london ngan mak member aku
wlupun sebenarnye mak dia tak buat jualan..
tp so far aku rase kueh almond london tersedap itula dia
ape taknye dr zaman sekolah lg aku makan kat umah dia bile raya..
klu dulu2 aku mesti tapau satu tupperware bawak balik..
tp skang aku tempah jekla..
smpai bile aku nak tapau ajekkn..
nape tak buat??
ntahla hajat tu ade
tp bajet dan masa tu kurang..
so kite beli yg siap ajek..
kerepek.. insya Allah aku beli ngan ct..
ok tak ct??
alang2 support bisnes member.. hehe
so maybe 4-5 jekla kueh raya aku nanti
opss tak lupe kacang goreng..
coz nenek aku mesti buat tuk raya yela dia tau aku ske
plus skang Qispun ske makan kacang.
dalam takde gigi tu boleh tahan jugak dia makan kacang.. hehehehe

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Frenz :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

7 Responses to kueh raya untuk ditempah

  1. zh-ena says:

    DAH RAMAI ORG BG SAMPLE KUIH RAYA UTK DI TEMPAH..MUNGKIN THN NIE ENA TAK BELI KUIH2 NIE KOT..BELI KACANG N KEREPEK JEA..BELI PUN NNTI TAKDER SAPER NAK MKN..BUANG JEA BILA RASA DH TAK SEDAP..MEMBAZIR JEA NNTI KAN

  2. CuTeMiUt78 says:

    eemmmmm akak thn lepas terlebih rajin siap buat kuih almond london tu.. thn ni ingat nak buat gak la.. jd la ada dua tiga jenis kuih raya.. yg lain more to kerepek2 ngan jajan je la nampaknya

  3. MAMASYAZA says:

    psssttt…jgn kasi tau org tau…hehehe..akak ni dah 11 thn kawin..tapi tak penah buat kuih raye…asyik tempah aje…tapi tak leh tempah memanyak..kang tak habis dimkn…membazir

  4. ct rahani says:

    ooo patut la cam tergerak ati nk jenguk blog akak.. namaku disebut rupanye.. hehehe..bleh je kak nk beli kepek.. akak dtg je kt bazar nanti dkt2 nk raya.. hehehe..

  5. fauzi-maya says:

    thn ni berazam nk beli 1-2 jenis jek kuih… slalu org tak mkn kuih.. org nak mkn yg berat2 jek..tapi tak syok plak sbb tadek warna warni kat atas meja kan..;)

  6. Ada Ayrissa says:

    pose blm lagik, kueh dah tempah ek?bgs3…

  7. Saya klu bab2 kuih ni cepat teruja klu jnis coklat mcm almond london ke..tapi biasanya yg saya tgk klu raya,yg laku mesti kerepek2,gula2 kak…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s