jawap tag kak rina plak

Ni plak tag pasal HP..
Mase baca tag nii.
aku sangat teruja..
pesal tah..
tp mase tu aku baca ms blogwalking..
tak sure blog sape..
siap aku lak mintak kat owner blog tu suh tag aku hahahah
then selang 2-3 ari pastu
aku terima tag yg same dari Kak Rina
Yer yer teruja..
tp tak buat2 jugak hahahhaa
skang smpaila masenye aku wat tag ni..
bukan tak nak buat yer kak rina..
nak buat.. tp tunggu kelapangan..
1- Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
guna hp sejak aku masuk degree.. tahun 2001
2- Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?
my cutie Nur Anesya Qistina ms b’day party dia aritu.
kenapa? sebab gaya dia sangat cute..
3- Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?
klu ikut hp skang punye list – 89
huhu bnyk no. dah takde.. sejak yg sebelum ni jahanam..
tak sempat den nak selamatkan
4- Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?
6 orang
5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
Fes sekali T18-Ericcson, pemberian ayah sebab aku dapat further degree, siap line celcom.
Seken time, aku tukar Nokia 3310 dan line maxis pasal waktu tu line celcom susah giler nak dapat.. aku kene gantung hp aku tinggi2.. lagi plak mase tu aku dapat kolej baru.
Pastu aku tukar kepada Nokia 3250 kot.. aku lupe ah.. tp dia besar skitla dr 3310.. aku tukar mase tu pasai nak scrin kaler dan game dia lain hahahah..
Pastu p bli sagem.. sound effect dia giler besh.. klu men gem.. zreng!! zreng!! bunyinyer kuat….
Der lg aku tukar pastu sagem gak kot.. ms tu same2 ngan adik aku nak tukar hp.. kami amik hp yg same.. tp adik pkai sehari jek.. dia tukar Ngage plak.. aku trus pkai hp seken tuh..
Tahun 2006.. aku igt lg ms tu ade sureheboh kt danga bay.. sblm ke sane aku smpat singgah kedai hp sbb nk bli yg baru.. masih lg guna sagem.. audio dia besh bile tgk video..
Terkini, pkai hp nokia semula, pasal dh jahanam kene sedut dek qis.. hajat nk beli seken dr ayah.. tetibe ayah nk bg free hp baru hehehe.. 3210 classic kot name dia.
6- Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
Pasal line tepon ni aku igt2 lupa sbnrnyer.. coz yg hotlinkpun byk kali aku tukar sebenarnye. Fes sekali Celcom bill pastu prepaid 012, penah pakai dua line pasai mase tu pakwe aku kat penang. Yang pasti no. skang ni dah beberapa tahun aku pakai.. menten pakai ni sejak kenal abgla.. coz ms tu abg nak beli no. baru.. RM10 jekla.. sekali dia bawa balik.. kad tu upenye double.. so yg satu lg tu dia kasik aku.. tula pasal no. aku ngan abg dekat2 beza 3 no. yg belakang jek.. heheheh..
7-Nada dering yang anda gunakan?
Ringtone aku mmg hampeh skit.. dah lame aku tk belek n tukar2 ringtone.. rasenye skang pakai ‘family affair – Marry JBlide (tak silapler namenye camtu)’
8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?
Ayah (pasal member nak beli topup)
Ct Maizia (banyak urusan idup dan mati hahahah)
Jie (selalu tuk post mortem cite2 kt tv)
Zairy (adik aku)
Syida
cikpid
p/s: pelik tak, pasal ape no. hubby aku tak tersenarai.. pasai hp dia takleh msg.. selalu kitorang calling2 jek..
9-Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
@b@ng
SEKIAN….

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: My dearest Qistina :., .: tag ape saje :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to jawap tag kak rina plak

  1. CT says:

    menarik tag ni…nak try gak la nanti..sesaja buat

  2. CuTeMiUt78 says:

    akhirnya terjawab sudah..hik..hik..hik..

  3. Cikpid says:

    owh..aku msk dlm senarai org ko selalu msg yer..hahahaha..aku nk buat laa tag ni..

  4. Yan says:

    ct,, terujar yekak rina.. hahaha berkurun nak tunggu kite jawap tag akak..pid.. klu ikut latestnye status.. ko tersenarai..

  5. zh-ena says:

    mcm best jea buat tag nie..teringat kembali jenis hp yg pernah kita guna kan

  6. hehe bila akk buat tag ni teringt tag saya yg bertimbun2 tu..eem maunya saya kena baut 1mnggu utk entri tag je ni hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s