Adik aku.. huk huk

Entri life dr opis nih..

masih lg dalam mood bersedih2an..
semalam mood sedey coz rindu kat kawan
pg tadipun mood sedey.. coz kenalan satu uitm dah pergi akibat h1n1
yg nipun aku nak tulis entri sedey..

tp entri ni sedey pasal aku sendiri yg sensitif,

Adik aku dh beli rumah..
nape adik aku beli rumah aku sedey?
wlupun skang aku dah ade sorang lg adik
tp sebenarnye aku tetap rasa yg kami masih 2 beradik..
ofkos 2 beradik, kami rapat..
dan aku sangat2 sayangkan dia..
well sape yg ade adik beradik skit cam aku saje yg terasa camni kot hehe

Last week dia beritahu aku dia dah dapat rumah..
dia baru jek lepas sign loan agreement
yang wat aku jadik sedey tu pasal..
dia beli rumah kat Kulai, Taman… errr alamak!! lupe lak name taman tu
Jap belek henset..
owh kat Bandar Putra
jauh tau Bandar Putra… yeke jauh??
jauh pasal aku tak penah sampai.. hehehe
weiii alangkan Taman Daya tupun abg aku dah kata jauh..
aku ni dahla duk ceruk Pasir Gudang..

Sebelum ni dia stay kat umah ayah kat Johor Jaya
so dia kene berulang alik setiap hari coz dia keje kat Seagate (Senai kot)
tu pasal dia berajat benar beli umah kat area sane..

Alangkan dia duk Johor Jaya tupun kami jarang jumpe..
adela 3-4 bulan sekali baru jumpe
inikan plak dia duk Kulai..
mau setahun sekali (raya) baru jumpe gaknye..
uwaaaaaaa….

Kadang2 klu aku call adik aku.. dia bz tak jawap fon..
next time dia call aku balik.. mesti aku cakap
“tak nak kawan adik….. tak nak kawin adik…”
dia gelak terkekeh2 sebab tau aku merajuk
alaa merajuk men2 jek..
mane boleh tak kawan adik sendiri.. kan?

p/s : klu korang ade adik badik ke sepupu sepapat ke nk beli rumah kat area JB, sila inform aku. Akan ku adjustkan.. heheh

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Pertalian :.. Bookmark the permalink.

15 Responses to Adik aku.. huk huk

  1. CuTeMiUt78 says:

    habis tu.. sapa yg duk umah ayah ko yan.. klu adik ko dah pindah

  2. syanis says:

    alahai… nasib baik kat johor juga kak… klu negeri lain… mesti bedabel dabel akak sedih

  3. lizz says:

    hehehe.yeah. saya faham perasaan itu. saya xder adik bradik gurl. im the only 1 gurllah. tp, dh biase ngn abg2 ade dlm umah.bile ade bosan nk rebut tv. bile xder lg lah bosan.hahaha.tp, semue gedik nk duduk dekat2 umah mak. so, xrase sgt. gwe? dok dlm umah mak. lg best! hehehe

  4. U-jin says:

    alar yan…dekat jer tuh…hehe…masih dekat jhr lagi..

  5. ct rahani says:

    alah kak.. bkn jauh sgt pun kulai tuh.. nti highway br dah siap lg dekat.. akak.. bila nk sampai tmn daya nih.. hehehe..

  6. mummyseri says:

    ye la yannn.dkt aje tu..sy ni lgla jaoh le jugak kena sbrang laot dulu br smpai …:)

  7. Salam kak..tak pe kak..dekat lagi tu…dalam Johor juga.Emm bila dh balik msia nnt teringn nk jumpa akk…

  8. Precious says:

    Alaa .. mengalahkan orang bercinta lak ko ni yer! Sok2 anak2 ko dah besar n wat hal masing2, camner?

  9. Mrs. Adz says:

    ala jgn la sedih sgat..still dalam johor lagi..tak jauh sangat la..daku ni lagi jauh..alamak sedih la pulak..teringat gak kat adik ni..dah setahun tak jumpa ni..

  10. mamamiera says:

    alalaa.. cyg nye akk ngan adik ye.. camtu ler.. syg kakak kpd adik melebihi dr adik syg akk kan..

  11. Cikpid says:

    hahahha..yan..kalo ko mlawat adik ko kat Kulai boleh roger aku..kite lepak minum..hahhaha

  12. dr Pasir Gudang,tak de la jauh mana pun Bandar Putra tu……….

  13. MAMASYAZA says:

    yan pun sama cam akak…2 beradik..akak lagi la adik dok klia akak dok kat kedah….sethn sekali baru dia balik jenguk kami kat sini…time raya lagila tak balik….dia keja..lagi sedih…

  14. zh-ena says:

    k,yan ader 2 org adk beradik ajer ker..

  15. Yan says:

    kak rina.. ibu je kak.. tp tak taula sok klu zeri dah pindah.. ibu benti keje ke ape ke… tinggalla rumah tu kosong..ain, kak su.. dulu penah gak dia duk penang dekat dua tahun.. keje sane.. mase mula2 dia pegi.. seminggu kite asik nangis jek.. huhu.. tgk gambo adik.. sedey..lizz.. hehe… ramai abg yer.. kite takde abg..ujin, ninie.. tak jauh ke?? ntahla rase cam jauh.. coz time dekatpun susah nak jmpe.. inikan plak bile jauh..ct.. taman daya.. insya Allh.. dah lame tak ke area sane.. plg jauhpun tebrau city.. tupun sebab mmg tuju nak tgk wayang..UAS>> tingin nak jumpe?? asal johor ke?precious.. ms bercinto tak kesah sangat.. lelaki datang dan pergi hahahah.. ni adik.. darah daging maa.. tiada ganti.. coz omak dah takde.. so tula satu adik den seibu sebapa..mamamiera.. hehe begitula.. dulu kecik2 nak dengki aje kejenye.. pid.. insya Allah.. ko banjer ekk..ena.. a'ah dua beradik// tp skang dah 3la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s