usaha tu penting

Saje nak up cerita pasal danaraya
Bagi kengkawan yg dah jd downline aku
Terima kasih..
Alhamdulillah..
Buat masa skang aku dah ade 37 downline
tp 17 saja yg berbayar
tak ape.. 17 tupun dah angka yg besar..
17 * rm5 = RM85
harap maklum, duitnyepun aku dah kuarkan..
aku target nak beli kasut raya
ekceli bab2 kasut raya ni aku tak beriya sgtpun nak membeli..
tp pasal ade mulot2 yg cakap lepas kat opis aku tuh..
“kasut ko ni tak sedap tul bunyinye”
(yerla aku tau kasut aku buruk.. tapak dah haus)
dgn rase kecik ati..
aku nekad kenela beli..
bukan nak beli yg lawa bebenar.. atau mahal2pun
cukupla asal dia baru..
sbb sandal aku skang ni dah lusuh benar..
klu ikutkan aku, selagi tak putus sandal, aku takkan beli baru..
meaning selagi bole pakai, akan ku seret ia kemana saje..
Pasal danaraya tu kan..
bagi kengkawan yg dah jadi downline aku tp masih tak dapat ape2 hasil..
aku nak bitau kat korang..
mende ni bukan kata kite join, bayar pastu goyang kaki tunggu duit masuk yer.
korang kene usaha..
macam yg kak rina selalu ckp dalam blog dia.. USAHA!
ingat aku nak dapat 17 orang downline yg berbayar tu senang ke??
wlupun benda tu aku dpt dalam 5 ari..
tp bersengkang mata jugakla aku nak promotekan kt orang..
beratus2 emel yg aku dah kirimkan, orang2 yg aku tak kenalpun aku emel..
tu tak campur lg yg meng’down’kan usaha aku..
yg mempertikaikan usaha aku..
Sape yg jadi downline aku tu.
jgnler risau.. selagi aku mampu aku akan tolong korang..
klu ade probs.. sms aku..
wlupun aku kadang takde kredit..
takpe.. demi korang aku sanggup topup.. hehe
tp bagi yg dah berjaya.. TAHNIAH…
ANDA BAKAL JUTAWAN!!! (ahahaha tiru ayat power root)
sebut pasal power root ni.. ntah bilela dia nak panggil aku join program tv diorang tah..
hahah baru antar satu penyertaan, bajet trus masuk tvla.. hahaha
Tapi penghargaan besar aku nak beri pada kak Rina
kerana dari dialah aku join program danaraya nih..
dan dia jugakla yg pujuk aku suh aku jgn runsing bile orang mempertikaikan..
Thank alot kak..
cayang akak!
yg belum join, tapi berminat.. masih belum terlewat..
sila klik & daftar kt link ni yerk..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to usaha tu penting

  1. zh-ena says:

    betul tu yan..ader gak dowline ena pertikaikan naper duit tak msk lg..tipu la dana nie..tapi tu la kita kena usaha skit baru la duit blh msk kan

  2. CuTeMiUt78 says:

    betul tu dik.. jgn mudah berputus asa.. yg penting usaha… bagi org2 yg mempertikai kan tu. biar la mereka.. tahniah akak ucapkan.. downline yan dah melebihi dari akak ni hah.. utk pastikan mana yg tak aktif laggi.. ni ada satu cara lagi.. sms kan kepada no2 hp yg belum aktif tu.. just buat ayat cam remindkan mereka pasal pembayaran tu.. klu betul diaorg nak join confirm diaorg akan buat pembayaran dan aktifkan akaun diaorg.. insyallah usaha tangga kejayaan.. ingat..kita bukan minta sedekah dan bukan duk dpt duit atas angin.. tapi kita perlu usaha utk mengecapi pulangan yg berganda2..

  3. CuTeMiUt78 says:

    akak ada lagi satu program yg lebih kurang camni gak.. tapi modalnya agak besar skit.. walaupun gitu.. pulangannya lebih hebat dari program ni.. kot la klu berminat.. email akak k😀

  4. ct rahani says:

    salam kak.. betul tuh usaha tangga kejayaan.. bkn x nk join tp memandangkan sy dh x aktif sgt berblog tu yg susah tuh.. huhuhu..pe2 pun sy doakan akak berjaya k.. :p

  5. fauzi-maya says:

    teruskan usaha anda:) caiyokkk..

  6. Precious says:

    Worait worait!! Caya ada la dapat seciputtttt jer … Adalah jugak untung. Hih hi hiiii …

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s