Ayam Penyet & Candle light dinner

Ni sebelum masuk bulan posa
bek aku tayang dulu gambo2 makanan ni
kang dah masuk bulan posa
tayang gambo makanan
terliur plak..
dosa tak eh buat orang terliur???

Kayla ni haa semalam tengahari budak opis ajak keluar
makan ayam penyet lg katanya..
dulukan ade sekali aku post entry pasal ayam penyet

Tp ade yg salah paham
‘penyet’ bukan bermaksud ayam tu kite penyek2 kan
tp masakan tu sendiri namenye ‘penyet’
ceh cakap orang..
padahal aku dulupn sangka yg same

Tp kalini kami pegi gerai yg len…
coz gerai yg aritu kami pegi.. tutup
bulan posa… balik kg..

Punyela ramai orang..
yg tapaunye pn bukan skit2..
sorang tapau dekat 10-20 bungkus
manela tak lame kami menunggu..

dekat 45 minit tau menunggu
lg 15minit lg nak masuk balik opis
aku adela sepoi2 nak angin tu
kengkawan yg len pun macam nak marah
tp masing2 tak berani nak bersuara

bile tanye.. katanya baru goreng ayam..

kami decide nak bungkus jek
baru bitau nak bungkus
terus makanan sampai



akunye ayam penyet special..
special cume sebab ayamnye besar skit jek
laju2 kami makan tau..
dahler panas..
pedas plak tuh..
lapar jgn cakap…
kami masuk ofis lewat 10 minit (HR nampak mampuihhh)
aku siap tapau balik ayamnye sebab tak abis
rugi owhhhh satu plate RM6.. klu bese RM5
tp aku rase ayam penyet kalini lg sedap dari yg kelmarin
beza tang sambalnya
sambal yg kelmarin tu pelik skit kt tekak aku

*********************************************
Petang tuh
kami pegi taman scientex
ekceli siang tu plan nak jumpe MamaD lg
tp dia kata tak boleh pasal dia ade meeting lain
tak kesahla
kami pegi jugak sebab kebetulan ayah aku suh surveykan
satu kedai hp kat sini

nila kedainya..
tak nampak sangat coz aku snap dari dalam kete..
kedainye separuh jek
besela kedai hp besar2 rugi hehehe

Ayah plak nak bg kedai ni (klau jadi takeover) kat aku
nak aku handle..
ni kire branch ayah yg ke-3 la
aku igt nak benti keje so leh jaga kedai
tp ayah tak kasi..
sebab keje skang pendapatan tetap & ada epf
ayah suh tunggu dulu tgk income sok cemane..


lepas dah survey kedai..
tgk ade lak kedai makan berhampiran
apalaga bersantapan kami
errr candle light dinner???
hahahaha jangan harap..
makan kat warung tepi jalan je
candle takde.. lampu jalan adela.. hahaha
kelmarin dah p makan idang camni
tp yg ni kami up/tambah satu lg menu
kat sini sedap gak dan murah berbanding yg kelmarin

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Pertalian :., .: ronda-ronda :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ayam Penyet & Candle light dinner

  1. Cikpid says:

    wah..jadi tokey henpon plak..weh..aku nk beli E71 nokia..tlg bagi harga murah sikit please…serius ni

  2. Yan says:

    perghh name hp pun aku tak tau..nanti aku riki ngan bapak aku…

  3. time g jb bulan lepas, ajak mylaki pegi makan ayam penyet..tapi die tak menggalakkan sebab pedas teramat sangat..takut anak tak boleh makan sebab ayam tu die dah sekalikan dengan sambal..tapi tengok gambar n3 ni cam sedap jek..next time nak kene pegi jugak.

  4. atty's says:

    Salam Ramadhanpohon ampun dan maafandai terkhilaf kata tersilap bicaramoga Ramadhan ini membawa keberkatan kepada kita sekeluarga.

  5. Mama_Aqish says:

    wah sedapnyer nampak sungguh menyelerakan gitu…

  6. Nana says:

    xpnh try mkn aym penyet ni.mcm sedap je

  7. niza says:

    tingin lak aku nak mkn ayam penyet nih…pos kat aku yan…uhuhuhu..oitt..ko tau x…zul lembut dah kawin??

  8. U-jin says:

    uit ayam penyet..bes ni….

  9. Farah says:

    sebelom puasa melantak habis2 dulu hehe..ayam penyet kat kl ni die hempuk2 sampai penyet tau

  10. zh-ena says:

    pas nie jd tokey kedai hp la nie..

  11. Emm klu kat JB susah nak cari aym penyet yg betul2 penyet..Klu ada yg sedap tapi mahal tak masuk akal.

  12. CuTeMiUt78 says:

    wah.. ko nak jd tokey kedai hp plak ke yan.. klu betul aarr..blh beri diskaun kat akak.. hik..hik..hi.

  13. MAMASYAZA says:

    nak tukar kerjaya laks ke dik yan…

  14. asmieyra says:

    sedapnyer…huhu..kalo dapat makan sedap nie..apatah lagi kalo ada org belanja..lagi sedap

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s