Dugaan Hari Pertama di Bulan Ramadhan

Selamat pagi dan salam ramadhan semua..
Puasa tak arini??? heheheh
aku hampir2 tak posa tau harini..
pasal aku uzur..
tp Alhamdulillah sempat mandi malam tadi..
dan dapat sekali berpuasa dengan korang semua tahun ni..
cewah!
Sane sini orang buat entri pasal ucapan selamat berpuasa
tak kurang juger yg antar sms sejak maghrib lg..
tapi aku tak balas.. heheh takdo kredit..
bulan ni plg banyak aku abeh kredit..
bukan tak sudi nak balas yer.. heheh
Aku sedey sebenarnye sebab dah 2 ari tak jumpe budak ni..
Hari khamis mmg tak jumpe pasal mmg kami tinggalkan dia kat umah mak..
kire seminggu sekali mmg tinggalkan tuk adik2 ipar aku bermain2 dgn dia..
So ari jumaat (semalam) sepatutnya amik Qisla cam bese..
sekali abg kata ‘tak boleh’
aku terpana.
“kenapa?”
“esok jek baru amik Qis.. abg nak p bengkel sekali.. temperature kete ni dah teruk”
aku sempat jeling kat temperature kete yg turun naik tuh..
dalam ati geram.. mulut mencebik.. (tak baik buat muka kat suamikan)
sakit ati ngan kete ni satu hal jugerk..
asik nak pakai duit jek..
nak tukar.. abg sayang benar..
yela sebab tinggal 3-4 bulan lg abis bayar..
mmg sakit skitla nak perabehkan bayar kete ni
pasal tinggi gak monthly dia..
tu tak campur lagik ngan sakit2..
aritu baru betulkan head.. makan Rm600
tambah RM50 dah same ngan monthly kete..
pastu tayar lak.. dah haus smpai nampak benang..
ni dah timbul masalah temperatute..
Sedeynye tak pat peluk cium Qis..
rindu giler kat budak yg sangat keletah nih..
Aku bajet kul 415 nak bangun masak..
dah kunci jam..
tetibe terjaga.. eh dah kul 440
nape jam tak bunyi..
upenye yg aku set tu tuk snin smpai jumaat jek..
sabtu ahad tak.. cess!
seb aku dah terbangun..
Terima Kasih Allah kerana bangunkan aku..
Cargas p dapur masak nasi..
lauk simple jek sambal telur..
klu ade kicap sedap skit..
tak kesahla..
janji dapat bersahur..
Well, untuk semua selamat menjalani ibadah puasa di bulan yg penuh bermakna ini..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: aku punye hal :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

14 Responses to Dugaan Hari Pertama di Bulan Ramadhan

  1. zh-ena says:

    sama la kita kan..ank anto umah mak..sedih kan klu tak dpt peluk cium sblm tido…salam ramadhan utk yan sekeluarga..

  2. CuTeMiUt78 says:

    lor.. gitu ke.. alahai kesian qis kena tinggal ya.. eemm sib baik sempat ko sahur yan

  3. CuTeMiUt78 says:

    selamat berpuasa utk ko sekeluarga.. semoga ibadah puasa thn ni lebih diberkati hendaknya.. insyallah..mohon dan maaf andai ada tersalah kata.. terguris perasaan…

  4. Alhamdulillah akk semapt juga bngun sahur…em klu larat puasa tak sahur pun tak pe.Emm rindu kan kak bila ank jauh dari kita?Emm hati ibu ni mcm kaca..apa2 yg nak dibuat n dfikir smua pasal ank..

  5. kak,nnt panggil je saya Aini..nmpak mesra gitu^_^Selmt berpuasa n selamt berbuka kak.

  6. Precious says:

    Semoga kita tabah ngn dugaan Ramadhan. Selamat berbuka yerk! Dah join Lets play a game and win a prize, too. Hih hiii …

  7. fauzi-maya says:

    kene byk2 sabar bile berjauhan dgn anak.. selamat menempuh ramadhan dgn lebih berkat ye:)

  8. masak sambal telur kire orait gak, kite masak nasik goreng je..dahle tu, Papa sorang jek makan..kite uzur…spoiled sungguh!

  9. MAMASYAZA says:

    sambal telur pun sedapkan…faveret gaks tu…akak pun masak simple2 je..tambah2 la ngan kesihatan yg tak berapa mengizinkan ni

  10. kakyong says:

    Yan,mujur terjaga.. kakyong pg ni pun tersedar lagi 5 minit pkl 5.. so masak nasi goreng jer.. itu jer yg cepat.. campak2 10 minit siap.. kereta tu Yan, x per abiskan bayor dulu.. cam kereta kami ni lah.. nak jln jauh memnag kena pinjam kereta adik-beradik.. baru jer bulan lepas abis bayor.. so ade la xtra sket tp still lah kena berjimat, tau jer lah kereta dah tua.. memang selalu nak kena masuk spital…šŸ˜‰

  11. U-jin says:

    yan syok lar nak abis bayar keter….aset tuh…kalo ader rezki nanti tukar ler..heehe..

  12. sweetfiza says:

    mesti rindu giler ngan qis ni kan …sama la alarm x bunyi coz kuncinya dr isnin sampai jumaat je ..tp sib baik tersedar gak ari tu …sempat la bersahur hari pertama…

  13. Ada Ayrissa says:

    alahai..sian ummi rindu kat qis ek?

  14. asmieyra says:

    seday yer…blom pnah pisah nagnbby lagk..tah mcm ner kali nak tinggalkan lama2 nanti

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s