2012

Masih bercerita tentang 2012…
tapi bukanler pasal birthday aku 20/12 aritu eh..
ni movie 2012..
korang mesti taukan..
pasal cite ni dah tayang lame..
tapi aku baru nak up cerita kat sini..

Masa tv duk tayang promo..
abg asikla racun aku ajak tgk pasal dia kata movie tu same harijadi aku..
mula cam tak berapa nak..
pasal aku nak ajak dia tengok senario kot..
tak silap akula..
senario clash dng 2012kan aritu??
ke pisau cukur eh.. akupun lupe ah

Tp last2 kami pilih 2012..
2-3 hari sebelum tu p tesco seri alam..
cari sweater tuk qis..
kire festimela nak bawa qis masuk wayang..
takut dia kesejukan plak..

Plan mula nak tgk midnite (sabtu malam ahad)..
lepas tutup kedai kul 11mlm..
cargaz p tebraucityla..

nak booking on phone..
tepon tak diangkat2…
aku suh abg p beli terus siang (sabtu) tu..
SOLDOUT!!
so abg beli tiket tuk esoknye (ahad)

Berbondong2la kami 3 beranak tgk movie kul 11pg..

Ni semua gambar2 sebelum masuk wayang..
dah masuk tuh..
Qis tak meragampun
dia cuma bebel2
“gelap.. gelap..”
aku dgn abg gelakkan aje..
kejap dia meriba dgn aku..
kejap dia pindah kat abbi dia..
tp mulut tetap cakap “gelap”
abbi dia jawap..
“mane ade gelap.. tukan ade lampu”
pastu dia diam..
skrin pun terang..
mula dgn iklan2..
Qispun tercangakla tengok iklan yg besar gedabak tuh..
melopong..
terus dia tak merungut pape dah..
start jek movie..
adelah dalam setengah jam pastu..
dia tertido..

Aku ngan abgpun layanla movie
meleleh2 airmata aku tengok cite..
almaklum aku ni kan sentimentel skit..
lagi2 kalau cerita pasal famili..
anak ngan bapak..
mak ngan anak..
perghhh mmg tangkap syahdu abesla..

agak2 lagi setengah jam nak abis..
baru qis bangun..
dia nampak aku nangis..
dia duk lap2 pipi aku.. so sweet..
hehehehe..
bawa susu suam mulanya..
da lame duk dalam tu jadi sejuk dah..

Abis wayang..
sempatla kami round2 kejap tebraucity tuh..
tp tak sempat nak lunch..
sebab nak cargaz balik kedai sblum kul 2,,

Yer yer pakaikan Qis sweater tp dia tak rase sejukpun..
mungkin pasal dia minum susu lembu..
badan dia elok jek panas..
aku ngan abbi dia yg kesejukan.. heheheheh

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: aku punye hal :., .: Hiburan dan Drama :., .: My dearest Qistina :., .: ronda-ronda :.. Bookmark the permalink.

10 Responses to 2012

  1. CuTeMiUt78 says:

    aaahhhaakkss.. qis pergi tgk wayang ya… tapi wayang yg tgk qis.. ate qis tido kan.. akak belum pernah bawa mirul lagi.. skali2 nak g bawa gak la.. nak tgk reaksi dia

  2. Shima Shukor says:

    2012 mmg best. CGI dia mmg best giler. Lama cite dia kat pawagam ek??? Pasni nak tgk avatar lak… mcm best je..

  3. firahadifa says:

    kite pon da tengok, mmg best … tapi masih x berani nk bawa farrihin tengok wayang sekali , takut dia lasak n jerit2 .. nanti malu..keke

  4. Yan says:

    kak rina… tu la kak.. dia bangun kul 6-7pg… pastu tak tido.. terus bawa p tebraucity.. wyg kul 11.. dah mmg time2 tido dia.. tu yg dia bantai tido gak tuh..shima.. mmg besh,,, besh nangis.. akak klu cite2 yg wat akak nangis je masuk kategori besh.. hahahaha..afidah.. mula risau gak sebab qis jenis kecoh.. takut dia merengek pun yer cam certain2 baby yg masuk panggung.. tp tengok2 dia behave plak.. klu tak.. abbi dia dah pesan awal2.. klu qis wat pangai.. ummi la kene bawa dia kuar.. seb bek.. tp dah cakap dah kat Qis.. "nanti kite nak tengok tv besar… Qis duduk diam2 tau" hehe

  5. kakyong says:

    Yan,hepi belated besday.. jengah sini jap, melepas rindu.. nanti dtg lagi..

  6. eRiNsZ says:

    yan,..jom tgok kebaya cute kat umah pink kukot-kot sengsuei untuk Qis yang cumil itew….http://ehemsz.blogspot.com/2009/12/sale-kebaya-cute-untuk-kanak-kanak.html

  7. Ada Ayrissa says:

    hepi new year 2010…🙂

  8. CatlinaFly says:

    selamat tahun baru..sy bc post u kat forum dr hamid arshat..anak u dulu kerap jatuh katil ye?anak sy baru first time jatuh baby cot..berderau darah sy..harap2 dia tak ape2 lah dlm 24 jam ni…

  9. Yan says:

    kakyong… thankserinzs.. kebaya tuk kanak2.. ade masa yan singgah nanti ye..Ayrissa & maya amir.. hepi new year toocatlinafly.. yerp.. mmg byk kali jatuh katil.. mase umur dia 5-6-7 bulan.. tak igt sangat..jatuh katil mase main2.. jatuh buai.. jatuh katil time dia tido.. mmg berderau darah bile dalam situasi tu.. yan menggeletar lutut tiap kali benda tu happen.. tp tiap kali dia jatuh tu mesti dia dalam keadaan meniarap.. cume sekali tu dia penah jatuh tertumus ke lantai.. ada orang kata.. Baby jatuh ni malaikat sambut.. Wallahua'lam.. tapi Alhamdulillah.. Qis dah besar ni tak ape2.. lincah, keletah, banyak cakap, bijak & nakal ofkosla budak2kan.. ehhehee

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s