a small family gath at myfren tomyam

Last week..
aku n famili aku yg tak berapa besar ni makan2 kat myfren tomyam
sempena.. ermmmmm adelaa..
ibu da lame mintak aku banjer..
ade rezeki skit ni kami pun set date..
klu ikutkan mmg takde date yg sesuai
pasalnye ayah mane nak tutup kedai..
sib Am (sepupu aku) tuh nak jaga kedai skejap..

Layanla gambo ape yg ade nih..
nak cite panjang2…
tak sempat..
dah masuk waktu keje nih..

apala yg ditenung ibu ngan si kimy ni



bapak besar gelas..
tp abg kata takpe..
selalu makan kat kedai..
gelas kecik..
tak cukup air nak minum..
yg ni minum baru puas..

Terselit sorang adik abg (baju cekelat) tuh..
abg nak banjer dia gak..
pasal dia tlg kitorang gak aritu..

aiyooo cik kimy (panggilan utk qis pada pakciknye)…
geram tgk straw berpuntal2 tuh gaknye..

Ayah n adik aku (kimy)
kimy sangat nakal itu malam..
sebla anak aku tak camtu..

yg tudung itam tu nenek aku..
merangkap mak kepada arwah mak aku la..
dulu dia tak berapa suke ayah kawin lg..
tp lame kelamaan..
aku rasa lepas kelahiran Qistina..
keluarga aku kembali harmoni…
Nur Anesya Qistina mmg bawa cahaya pada keluarga aku..

Qistina sangat baik dan behave malam tuh..
dia enjoy makan ape yg terhidang..
tak menjerit tak banyak kerenah..
senyum aje.. mcm gambar atas nih..

da abis makan baru aku snap gambo.. huhu
errr… tp ayah ngan adik aku tu tengah meratah lauk sebenarnye..
yg len seme dah abis licin..

Qis sonot betul tgk air pancut kat belakang..
tuh yg aku snap sekeping gambo dia ngan air pancut..

abgpun tak madan nak bergambo berbackgroundkan air pancut tuh..
tp gambo skit blur
akula kot yg tak reti snap..
rosak gambo..

photo of the day
abg ske gambo ni..
cam cute jek dia minum air tuh

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: My dearest Qistina :., .: Pertalian :., .: ronda-ronda :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

4 Responses to a small family gath at myfren tomyam

  1. Zuhaini says:

    sedapnya mkn2..🙂

  2. CatlinaFly says:

    my friend tomyam kat kempas tu?me pernah kerja kat klinik vet kat taman indah kempas!🙂 dekat jek!

  3. seronok nyer dpt mkn2 reramai…..

  4. CuTeMiUt78 says:

    wah.. best gitu.. emmm pas ni blh la kita gather2 kat situ plak k

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s