Hye baby….

Selamat pagi semua..
ekceli semalam aku cuti..
tp pagi2 aku dah wat entri berkabung tuh..
so harini baru masuk keje..

tenang jek rase pagi2 ni dapat tengok muka baby yg suci murni nihkan…

Ni benarnye anak pada kawan baik aku.. syida
berapa banyak kawan baik tah aku ni ekk..
lahirnya pada 21.01.2010 yg lepas.
jam 10 pg di hospital ape yerkk tp semi gomen la kata dia kt KL nuh..

Ini anak kedua syida..
anak yang pertama perempuan
yg kedua nipun perempuan

Sebelum nak bersalinkan yg no 2 ni..
dia cukup2 takut..
pasal ms festime dulu dia c-sec..
so 2nd time ni dia nk try normal..

aku terkejut jugak syida mengandung lg
pasal anak yg sulong blum 2 tahun..
ms dia disahkan mengandung.. yg sulong baru ngam2 setahun..
bukan aku kata tak bole
tapi bimbang pasal yg fes dia c-sec kan..
tp Alhamdulillah semuanye ok..
juz doc nasihatkan lepas ni dia kena jarakkan 5 tahun..
pasal dia bersalin c-sec ngan normal dekat2.. takut tak cukup darah..
tp syida kata tak kesahla pasal diapun mmg target 3 orang je anak..
tahun ni baru nak masuk 30..
by 35 dapat sorang lg ok da tuh..

syida dijangka due 20.01.2010
dia mmg beriya nakkan tarikh tu pasal cantek katanye..
sehari sebelum due dia dah diadmit..
pasal denyut jantung baby lemah..
tp on 20th dia dah discharged..
bukaan baru 1cm..
selalunya sebab dah dekat2 due ni..
aku mmg selalu sms dia pagi2..
pasal diapun da mik cuti.. duk lepak uma jekan..
so macam2la yg aku cerita bg dia kuat semangat..
wlupun aku sendiri takut nak hadapi saat tu
tp aku kerap ingatkan dia itu dan ini..
aku suh dia berjalan2 bagi cepat bukaan..
pasal diapun takde dapat apa2 tanda..
kalau aku dulu ada tanda darah..

Macam biasala pg 21.01 tu aku sms tanye kabar dia..
sebelum ni dia ckp doc bagi ms sampai 30hb..
sms aku tak berjawap..
aku still tak saspek papela..
tup tap tup tap tengahari baru dpt sms
“syida dah selamatkan melahirkan bayi perempuan seberat 3.1kg.. bla bla bla bla…”
beseler trend skang.. lepas bersalin mesti antar sms kat kawan2..
aku terbuntang biji mata..
tp dalam hati panjat kesyukuran..
sebab kawan aku selamat..

aku try call dia..
sebab nak tau cite lanjut..
dia tak jawap..
petang skit baru dia sms..

Kuat juge semangat kawan aku tuh..
pasal dia bersalin tanpa suami disisi..
katanya hospital tu tak bg suami tgk..
aku surprised jugakla..
pasal aku bersalin gomen..
derang lg galakkan suami tgk.. unless ada mslh..
dengan doc pelatih keliling katil..
doc yg sambutpun masih muda belia (lelaki)
dia dah tak peduli rase malu
pasal dah nak beranak sangat katanya..

dia admit hospital jam 1130 mlm.. tp bukaan baru 2cm..
semalaman dia tak tido..
kul 7 pg baru masuk labour room.. bukaan dah 8cm..
then kul 10.21 dia bersalin..
suami sedap ngorok kat umah..
tau2 tengahari datang bini dah bersalin dengan selamat.. hehe

Dia penah tanye aku cemana rase sakit bersalin tuh
cemane yerk aku nak explain
kata mudah aku cam senggugutla tp lebey kuat dari tu..

Pasal name baby..
dia lum letak lg..
masih mencari2..
tp aku rase ni dah masuk 4 ari mesti dah ade name..

Dikesempatan ni juger aku nak ucapkan tahniah pada ell..
yg bersalin sama tarikh dengan syida..
bes tul ell da dapat 2 pasang.. hehe..

Tahniah sekali lagi tuk syida dan ell..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Frenz :., .: Kisah dia dan mereka :.. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hye baby….

  1. CuTeMiUt78 says:

    tahniah tuk syida.. emm sakit bersalin normal ni rasanya lebih skit dari c-ser tu kot.. tapi memang satu pengalaman yg tak dpt dilupakan la kan.. klu bersalin normal ni..

  2. zh-ena says:

    tahniah utk BFF yan..mmg comel la bby tu

  3. ct rahani says:

    comelnya bb.. akak pun ngah berdebar2 gak kan.. hopefully sumernya dipermudahkanNya.. amin..tahniah utk syida n k.ell..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s