Contest Seiras Wajah Kembali! Update Hadiah

Masih ingat dengan Contest Seiras Wajah bersempena Hari Ibu tahun lepas?

Untuk kenalan2 baru mungkin tak tahu.. tp untuk kenalan2 lame yg mula mengenali blog ini melalui contest tersebut pasti ingat lagi bukan?

Alhamdulillah.. Tuhan panjangkan umur saya..

yang mane saya berkesempatan untuk sekali lagi menganjurkan Contest Seiras Wajah.
Insya Allah klu dimurahkan rezeki.. Contest ni akan jadi contest tahunan utk blog ini.

Ekceli hasrat nak anjurkan kembali contest ni dah lame..
since bulan 11 tahun lepas lg..
tp disebabkan banyak aral melintang dan masa yg sgt terhad.. semuanya tertangguh.

Istimewanya Contest Seiras Wajah tahun ni..
Kalau dulu cuma gambar ibu & anak saje yg dipertaruhkan
tapi tahun ni.. saya tambah kategori ayah & anak memandangkan tahun lepas banyak betul permintaan utk itu..
ramai ibu2 kata wajah anaknye lebey mirip dgn si bapa..

Jadi pemenang akan diadili mengikut dua kategori..

1. Kategori ibu & anak
2. Kategori ayah & anak

tapi syarat utamanya masih same.. mesti ade persamaan/mirip2 antara anak dgn ibu/bapanya.

Kalau dulu umur anak dihadkan pada 6 tahun kebawah.
tapi kalini saya terpaksa memendekkan kepada 4 tahun kebawah kerana dari pengalaman lepas.. tiada yg menghantar penyertaan untuk anak berusia 6 tahun.

Satu lagi perbezaan contest seiras wajah kalini ialah contest akan berlangsung selama 3 bulan sessi pemilihan, bermula 1 Februari 2010 hingga 30 April 2010.

Satu bulan sessi perhitungan iaitu pada Mei 2010

Sessi Pemilihan

Setiap bulan.. hanya 10 – 16 peserta terbaik akan dipilih. (bergantung pada jumlah penyertaan setiap bulan). Pengumuman insya Allah klu tiada aral akan dipublishkan pada minggu pertama bulan berikutnya.

3 bulan contest bermakna ada 30 – 48 peserta kesemuanya.

Sessi Perhitungan

Mereka yg terpilih akan seterusnya bertanding untuk merebut tempat pertama hingga ke-5 bagi kedua2 kategori yg akan berlangsung pada bulan Mei nanti.

Pada bulan 6 setelah siap ditimbangtara.. saya akan buat pengumuman nama2 pemenang. Hadiah sebole2nye saya akan kirimkan sebelum Hari Ibu & Hari Bapa tahun ni (saya tak pasti lagi tarikh tepatnya bila hehehe)

Sekiranya korang dah antar penyertaan pada bulan Feb. tapi gagal ke sessi pemilihan, korang masih layak untuk bertanding pada bulan Mac & April.

Syarat2 lain Contest :

1. Tiada paksaan untuk menempek banner pada entry/ sidebar korang.

2. Tidak perlu add blog atau jadi follower (tapi kalau sudi, apa salahnya)

3. Hanya perlu backlink entry ini juga link blog ummiabbiqis (http://mayaqarmyla.blogspot.com/) dalam entry penyertaan korang. (tak perlu copy paste keseluruhan entry saya nih)

4. Sertakan nama panggilan utk ibu/ayah. Nama penuh & panggilan anak serta tarikh lahirnya sekali.

5. Ceritakan persamaan yg ada antara anak & ibu/ayah. nak cerita panjang2 boleh, cerita pendek pun boleh. Tapi ingat entry menarik mungkin bakal menambat hati juri.

6. Gambar mestila jelas dan mudah untuk saya copy.

7. Entri tu korang nak stickykan boleh, tak stickypun takpe janji link yg diberi pada saya betul.

8. Sila submit link entry korang tu kat sini –>> http://mayaqarmyla.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.html untuk mengelakkan sebarang kekeliruan especially di pihak saya bile nak gatherkan balik semua penyertaan..

9. Kalau dah antar entri penyertaan tuk ibu & anak, korang masih layak tuk antar entry anak & bapa juger. Nak antar entri tuk anak2 yg lain pun boleh selagi usia mereka dibawah 4 tahun. Usia mak bapak takde had yer… hehehehehe (ermm lg satu gambopn sekeping jekla.. pasal saya tak nak pilih2..)

HADIAH yang menanti????

Untuk makluman, hadiah2 yg tersebut dibawah adalah bagi kedua2 kategori.

Tempat Pertama
1 box One Drop Perfume ( Set Selebriti)
1 pc legging/tight untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis

Tempat Kedua
1 box One Drop Perfume ( Set Biasa)
1 pc legging/tight untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis

Tempat Ketiga
1 box One Drop Perfume ( Mini Set )
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis

Tempat Keempat
1 pc legging untuk anak
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis

Tempat Kelima
1 pc cenderahati dari ummiabbiqis.

15 Peserta terawal yg menghantar penyertaan berpeluang mendapat 1 hadiah istimewa melalui cabutan bertuah.

Tapi kalau boleh saya ingin mencari penaja utk pakaian anak.
Kalau ada yg sudi untuk menaja anything yg kene mengena dgn ibu/bapa atau anak, boleh utarakan segera kepada saya melalui emel untapasir at yahoo dot com.

JURI

Saya juga ingin mencari juri yg harapnya dapat membantu saya memilih pemenang.
Juri yg dimaksudkan mestilah yg tidak memenuhi syarat kelayakan seperti yg tersebut diatas.

Sekian

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: contest :.. Bookmark the permalink.

25 Responses to Contest Seiras Wajah Kembali! Update Hadiah

  1. CuTeMiUt78 says:

    wah.. contest tahunan gitu..emmm insyallah akak akan join.. nak kena cari gambo yg betul2 bersesuaian

  2. mamamiera says:

    yeaa.. ade 2 ank bleh la join nih..

  3. Salam kak yan..moga siht n ceria selalu…dh lma tak dtg blog ni…rindu dgn akk n Qis ^_^

  4. zai kulim says:

    pasti join tungguu

  5. zh-ena says:

    nak join nie kena cari gambar dulu nie

  6. Nana says:

    hye salam..ni link sayahttp://ibudamia.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.html

  7. Mama_Aqish says:

    salam,dah join…esok nak wat entry untuk papa & aqish nyer plak…gambo tak bawahk la pulak ari nihttp://damiaqish.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musin-kedua.html

  8. salam..sy dhjoin , link nyehttp://mrshilmy.blogspot.com/2010/02/seiras-wajah.htmlterima kasih.

  9. oYa says:

    salam…nak join gak ..sekadar mencuba nasibhttp://oya-contest.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.htmltrima kasih…

  10. salam ziarah sy dah join contest ni sila terjah ke blog sy ekk..http://myheart-png.blogspot.com

  11. bukhairiah says:

    salam contest..berminat nk join…moh le singgahhttp://bukhairiah2.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-ke-2.htmljom jalan2 gak di blog rasmi sy http://bukhairiah.blogspot.com/

  12. Em's Family says:

    Salam saya join yerhttp://jomjoincontest.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-kembali-update.htmlterima kasih🙂

  13. chem says:

    Salam chem dah join yer.. mudah2han chem dlm 15 org yg terawal .. hahhahaha jeput ke blog chem ya http://ejaejol-80.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.html

  14. aufi says:

    salam..ii kak sy yna blogger br lam dunia blog nie..hrp sesaper sudi bersahabat ngan sy…yna nk join gk contest akk tue ni linknye..lau de paper silap gtau ek..http://ibuaufi.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-ke-2.htmllau slh tlg ajarkn..masehh

  15. akmafaizal says:

    tak dapat nak join sebab anak2 dh terlebih umur 4 dan 6 thun, masa tarikh tutup contest ni.Frustnye…yg adik tak tau iras sape?Huhu😛

  16. Yus aNum says:

    salam ziarah sy dah join contest ni sila terjah ke blog sy ekk..link sy…http://crazybrandedstuff.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.html

  17. Orked says:

    Salam awak..Ni link kite..bole ke letak gambar camni..kalu takleh gtau yerhttp://ometomeiorked.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah.htmlMekasih

  18. Mrs. Masykur says:

    Salam Kak Yan,Saya dah join….semak yer.. ;)http://mrsmasykur.blogspot.com/2010/02/seiras-wajah.html

  19. liennasts says:

    saya dah join.. kalau ada yg tak cukup sila bagitau ya.. Tapi rasanya semua dah buat.. ni linknya..http://mylittleone-danish.blogspot.com/2010/02/ummiabbiqis-contest-seiras-wajah-musim.html

  20. liennasts says:

    saya dah join.. kalau ada yg tak cukup sila bagitau ya.. Tapi rasanya semua dah buat.. ni linknya..http://mylittleone-danish.blogspot.com/2010/02/ummiabbiqis-contest-seiras-wajah-musim.html

  21. Fillia says:

    kak,sy dh join…nie link sy.http://fabulousfillia.blogspot.com/klu kategori bapa bleh jg eks..nk kena cr pic dl.

  22. Mummy says:

    salam kak yan..sori lambat reply..ni sy punya penyertaan bagi kategori ayah dan anakhttp://mylittleprincessbatrisyia.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajahmusim-ke-dua.htmldan untuk kategori ibu dan anak pulahttp://mylittleprincessbatrisyia.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajahmusim-kedua.htmlini saya punya emailsrksya_777@yahoo.com

  23. salam…sy nk join gak..tp sy buat dlm entry sama utk kedua2 kategori…xper ker ha?pict dh asing2kn…if xblh bgtau yekk…http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/03/contest-wajah-seiras-musim-ke-2.htmlemail :shazlis_xtrem@yahoo.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s