Super Power!!! Boleh Peknen??

Semalam aku ke klinik..
Poliklinik kerajaan la..
Poliklinik ni campur pesakit luar dengan ibu2 mengandung.

Masa tunggu turn jumpa doc ada la ibu mengandung kat sebelah aku
aku pun mulalah borak2 dengan dia
lagipun aku tengok dia sorang2..
Dia skang dah sarat mengandung anak kedua
Bulan depan due.
Anak yg pertama sebaya Qis (tua qis sebulan)
Dari cerita hal anak.. aku tanye pula kerjanya
Dia surirumah saje..
Dia kata dia berenti start mengandung anak pertama.

Katanya dia tunggu lama nak dapatkan yg pertama tuh.
2 tahun lebey kawin baru dapat..
tu yg bile dah dapat dia sanggup berenti keje..
nak jaga betul2 kandungan tuh..
lepas beranak yg pertama…
lekat pulak yg kedua ms yg fes baru 9/10 bulan..
Rezeki…

Aku tanyekan jugakla kat dia..
ms nak dapatkan yg pertama tu
p berurut ke makan ape2 ubat ke..
pergi pakar ke…

“takde…. saya minum SUPER POWER jek!”
hahh???? biar betul..
“betul… satu hari saya minum 2 packet”
aku ketawa mendengar cerita dia..
ermmm bagus betul super power sampai boleh wat orang mengandung.. hehehehehe..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Kisah dia dan mereka :.. Bookmark the permalink.

9 Responses to Super Power!!! Boleh Peknen??

  1. atty's says:

    leh gak guna pakai pd sapa yg nak cuba nie .

  2. CuTeMiUt78 says:

    oh ya ke.. agak betul kot..

  3. zura@iwan says:

    wahhh..info bguna ni..bleh try…maceh yer…

  4. ct rahani says:

    festime dengar.. tp x der yg mustahilkan.. hehehe..

  5. i_sofia says:

    rasa betul kot.. ikut org.. saya dulu pun mmg planning tuk preknen, mcm2 try, sampai ada kawan saya sorang tu bg suggestion saya minum pearl cafe. sbb dia dan kawan dia minum pearl cafe terus mengandung.. x tau la betul ke tak or kebetulan ke.. tp sebulan lepas minum saya pun melekat.. hehehe..

  6. Shima Shukor says:

    Alhamdulillah rezeki dia…. leh try ni… Saya tak brp suka minum benda ni. Takde side effect eh minum minuman ni everyday???

  7. i_sofia says:

    shima, saya dulu minum btul2 b4 preknen. lepas tau je preknen, terus stop sampai sekarang. saya pun x suka jugak sbenarnya..;)

  8. salam ziarah..sy dah join contest ni sila terjah ke blog sy ekk..http://myheart-png.blogspot.com

  9. salam kak..rezeki dia,kan…tu untungnya klu mncuba..lpstu tawakal

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s