percutian di Wet World Batu Pahat

Sehari sebelum CNY aritu..
aku n famili bersama adik2 ipar aku berjalan ke Wet World Batu Pahat
pasal keteringinan aku nak berendam..
nak mandi laut bahye..

Aku tau tempat ni pun dari member aku
aku try tanye member2..
ade yg tak tahu..
samela ngan aku mula2 tak tahu gak..
bile surf kat tenet..
aku call tanyekan tiket masuk bape..
owhh RM10 jek.. murahler..

Takut jugak sesat..
pasal reception wet world cakap turun tol Yong Peng Selatan
tapi member aku cakap Yong Peng Utara..
aku nekad ikut petunjuk member aku..
takut jugak kesesatan..
tp last2 jumpe gak..

Pas beli tiket derang pasangkan band tuh..

Cam bese qis ketakutan bile tengok air..
sempat lg dia jeling..
marah sungguh dia aku bawa dia ke dalam air..
aku dah tak menyabo nak berendam ni.. hahahaha

view dari jauh..
panas woooo…

aku try jinak2kan qis masuk dalam air..
dah abis cetek dah tu air..
tupun dia ketakutan..
tengokla kengerian yg terserlah diwajahnye itu..
paut abis kaki dia..

jeles sungguh aku melihat adik2 ipar aku dapat berendam dgn aman..
nipun qis dah marah..
dia duk menjerit2 panggil pakcik dia..
“pacik… namoooooo!!!!”
pakciknye dah menonong tolak pelampung tak dengar anak buah terjerit2..

Aku beranikan diri bawa jugak qis ketengah kolam..
lame2 qispun seronok..
pandai main sendiri..
terlompat2 siap shuffle2..

Ok dah balik…
takat tu jek gambar yg sempat kitorang snap..
pasal dah seronok main air..
takde maknenye nak tangkap2 gambo dah..
takkan nak stay kat tepi lak semata2 nak tangkap gambo..
mane buleh???
tp bile dah sonot2 main..
rase rugi plak tak pat snap gambor..
abeh nak wat cane..
klu kamera tu water proof takpe gak..

2 jam setengah berendam..
dah terasa lapar..
nak makan kat situ.. takut mahal..
so kami siap2.. bilas..
then kuar… carik makan kat warung luar..

Sampai jb…
kami singgah Tesco Seri Alam
semata2 nak minum air Cool Blog nih
hahahaha…

Time ni nampak ok jek..
tapi sehari lepas tuh..
aku anak beranak rentung..
kulit kami rase perit klu tersentuh..
merah menyala especially abg…
qis merah tang idung ngan pipi..
kulit tangan akupun hangus gak..
tu ler tak teringat nak pakai sunblock..
lenkali kite pakai yer..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: My dearest Qistina :., .: Pertalian :., .: ronda-ronda :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to percutian di Wet World Batu Pahat

  1. Nana says:

    wah beznye xtau plak BP ada we world bole la ajk en.somi dtg sini nanti bila2 trn kluang dekat dah ngan BP

  2. MAMASYAZA says:

    sama la cam si kecik akak, kalo bab nak mandi, usah kata kat wet world, kat bilik air umah pun melalak yang amat, takut air…sejukkkk sejukkk katanya..geram akak…

  3. ct rahani says:

    sonoknya gi wet world.. sy pun dh lama ajak cik abe gi sana.. x pernah menjadi.. padahal x jauh dah dr umah mil.. huhu..

  4. kakyong says:

    hahah… ni ler berendam sampai rentung… Yan,nak tanya, nampak berisi.. pregnant ker??/!! ke kakyong yg salah tengok..😉

  5. Yan says:

    Nana.. hahh bule sangat.. bes bawak anak2.. hehehkak su.. ngada2 jek tu kan.. sejuk sejuk… tp nak main air..ct.. la yeke.. akak aritu mencari2 tempat mandi.. nak p laut bahye.. tanye2 member.. terjah trus ke wet world.. kakyong.. hahahaha yela rentung kitorang.. ari panas terik mane tak rentung

  6. CuTeMiUt78 says:

    wallaaa.. dik.. awat tak habaq dtg batu pahat… senyap2 je ya… majuk la camni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s