Tirai Akademi Fantasia 8

Dah tengok tirai AF sabtu lepas..??
Any comment?
Pada aku kebanyakkannye macam salah pilih lagu..
baru konsert pengenalan dah pilih lagu2 pecah tinger..
baru konsert prelude.. dah terjerit2 tak tentu arah..
bagi akulakan..
untuk permulaan ni aku prefer lagu yg slow.. ballad.. r&b pun ok..
tp bukan lagu rancak.. rock..
klu rock yg kene pada tempat.. takpe..
coz ni masenye nak serlah & tonjolkan diri & vokal y ade..
hishh.. klu aku juripun pening..
Tapi among all tu..
aku rase cume dua je y menarik ati aku..
meaning bukan semenye terukla eh..

Fes sekali ofkosla MAULANA…
anak jati johor..
malam tu dia nyanyi lagu Tekad – Hazami
Not badla sore dia..
wlupun tak perfect..
tp lebey baik dari y lain..
atau dgn kata lain.. takler sakit tinger aku dengar..
Yg kedua… AIN.. dari Sandakan..
sweet je muka dia..
kata abg aku cam Paula Abdul..
mungkin sebab imej & gaya dia..
plus dia nyanyi lagu omputis malam tu..
‘Climb’?? dari sape tah
seriously aku tak penah dengar lagu ni
tp ain berjaya bawa lagu ni dgn baik.. sedap jek halwa tinger aku mndengar huhuu..
Ada sorang lg budak yg aku rase ade potensi..
abg kata sore budak ni ala-ala Faizal Tahir
cumenye malam tu dia sakit tekak..
Nama dia Iwan asal dari Negeri sembilan.. Org kg den..
tp aku tak dapat tengok dia perform..
pasal malam tu time turn si iwan ni aku sibok kat dapur goreng telur dadar..
then siang semalam ms ulangan.. pn tak pat tengok..
pasal tetibe time budak iwan ni.. bleh ujan plak kt sini..
astro klu dah ujan.. ilangler siaran..
Tapi untuk yg lain2..
wlupun nyanyian korang agak teruk..
tp jangan runsing..
pasal tu nyanyian seorang amatur tanpa kelas vokal..
nanti lepas masuk kelas..
dah belajar teknik meknik seme..
mesti boleh improve..
dulupun Mila..
awal2 konsert.. nyanyian dia teruk..
fes konsert hampir2 dia tersingkir..
tapi week by week dia improve..
dan akhirnye dia jadi juara..
Aku tak sure latar belakang pelajar2 musim ni..
klu tahun2 sudah.. ade y mmg kejenye menyanyi di club..
ade yg mmg da ade basic.. means da belajar vokal..
ade yg da jadi penyanyipun..
Malam ni dah start deri AF..
aku nak tengok gelagat derang dalam kelas plak.

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AF :.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tirai Akademi Fantasia 8

  1. Siti says:

    huhu..siti tak sempant nak tegok sebab bapak mertua nak tgk badminton..hahaha

  2. atty's says:

    lagi yg ain nyanyi tu ..miley cyrus..kty mmg suka giler miley cyrus..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s