hepi bday to you…

2 ari lepas duk tgk ulang2 diari AF especially part iwan punye surprised b’day party
setiap kali ulang.. setiap kali tu aku ngan qis duk nyanyi2..
“hepi b’day to you… hepi b’day to you..”

sedar tak sedar esoknye (semalam) 26hb.. genap sudah 1 tahun 10 bulan umur qis..
tp yg tak beshnye…
qis tak sehat..
bangun pg.. bersiap nak p kedai..
aku ckp ngan abg.. qis tido berbunyi..
abg pun ckp.. badan qis dedar..

Kat kedai, aku ckp nak belikan dia ubat (cortal)
dia kata nak.. dia cakap dia demam.. (sambil cuit ujung jari kat dahi) hehehe..

Lepas jamah skit nasi lemak n kueh donut separuh..
aku bg dia makan ubat..
then kul 10-11 dia tido.. smpailer ke tengahari..
sepatutnye aku abis keje (jaga kedai) smpai kul 1 jek..
tp disebabkan qis masih tido..
dan hari plak ujan lebat..
kami tak terus balik..

Agak2 ujan dah reda..
qis pun dah bangun..
aku dah siap lunch (lauk gulai nenas ikan keli.. pergh MANTOP!)
baru kami balik..

smpai umah..
cam biase qis layan upin ipin..
kul 4 lebey baru dia tido…
time tido tula badan dia naik panas..

Aku tak masak..
so abg balik keje.. kami nak ke pasar malam la kununnya..
qis terbatuk2.. lum jauh kami tinggalkan umah..
dia muntah dgn banyaknyer..
mujur bawa baju spare..
abis seat kete kene muntah qis..
tak jadi ke pasar malam kami terus ke klinik..

Qis diberi ubat montot pasal bile cek suhu 39.6 drjah.
diberi ubat batuk..
doc kata tonsil qis bengkak.. tu yg wat demam..

Alhamdulillah lepas diberi ubat montot tu..
panas qis cepat je kebah..
diapun aktif.. dan tetap petah berceloteh.. itu dan ini
tengah malam sebelum tido..
abg beri dia kebebasan.. makan sendiri ubat..
bukan ape sebelum ni klu kite beri.. dia muntah balik..
walaupun ade yg dia tak pat abiskan..
tp okla tu daripada dia langsung tak nak makan..

sepanjang malam aku risau juger takut panas datang balik..
Alhamdulillah sekali lg.. pasal badan dia biase jek..
aku harap2 demam panas semalam tu demam panas Hepi bday to you jek..

Ini festime Qis demam 2 kali dalam satu bulan..

Gambar ni takde kene mengena dgn entri diatas..
ni gambar lame.. ms awal bulan aritu..
ms kenduri kawin sepupu abg..
ekceli terpk nak join contest baby tido..
tp tup2 terlepas tarikh plak hahahaha padan muko den..

Tilam ni tilam kesayangan qis..
letak kat mane pun dia ok..
asal dapat baring..
tgkler dalam bonetpun dia tak kesah..
penah satu malam..
qis tak nak masuk umah..
sebab selesa baring atas tilam dia..
tilam tu abbi dia letak kat seat depan kete..
so dgn beshnye dia baring siap berselimut..
kitorang wat2 masuk umah pn dia tak eran.. hehehehe…

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

2 Responses to hepi bday to you…

  1. anif® says:

    Happy Birthday buat Qis😀 & Header | Banner yang kamu minta itu telah di siapkan. Sila ambil di – http://www.anif.co.cc/2010/04/header-banner-untuk-kawan-kawan.html Harap kamu suka😀

  2. Yan says:

    bro anif…wahhh sungguh cepat… time kasih..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s