kenapa feremfuan suke shopping?

Menjadi satu kegilaan kepada wanita2 tak kiralah dimanapun pada kegiatan shopping.
Tapi yg menjadi kemusykilan kt aku… kenapa?
sumtimes tgk hobi2 diorang… terselit perkataan ‘Shopping’.
Bile sebut shopping aje.. masing2 cam giler, meroyan camtu..
tp kenapa aku tak camtu eh..

Istilah ‘shopping’ pada aku ialah… beli barang2 dapur kat Giant..
ape yg bes sangatpn shopping? aku rase pelik..

Mungkin jugak pasal aku ni lahir dalam keluarga yg sederhana..
mak tak penah ajar aku shopping sakan..
beli barang yg perlu saje..
duit habis tuk makan takpe..
aku tak dilimpahkan dgn duit yg banyak tuk aku bermewah2..

Cubela tanye..
berapa helai baju yg aku beli dalam sebulan?
jawapannya : tak ade.
Setahun 2-3 helai mungkin..
tupun pasal raya..
tp macammane plak dgn orang yg tiap2 bulan shopping baju, handbag dan sebagainya..

Aku ade sorang kawan..
dia terlalu gilekan kasut..
sumtimes sanggup ikat perut pasal dah aim nak beli kasut ujung bulan..
aku tak tau ade berapa pasang kasut dia skang..
sebab ape… tiap2 bulan dia mesti beli kasut baru..
dah cam artis pulak.. beli kasut banyak2..
pakainye tidak..

masa bujang dulu.. every month aku mesti teman dia beli kasut..
pantang ade sales.. mesti kasut yg dia carik.
sedangkan aku.. tiap2 hari pakai seliparpun takpe..
selagi tak barai selipar tu.. haus ke putus..
selagi tu aku takkan tukar lain..

Mungkin korangpun ade pendapat masing2..
teringin jugak nak dengar..
mungkin shopping leh wat korang release tension ke..

Aku setakat window shopping jekla..
tupun dah memadai..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Kisah dia dan mereka :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to kenapa feremfuan suke shopping?

  1. mamaaerish : says:

    sbb… best… hik3

  2. ct rahani says:

    sonok bg saya.. terapi minda tuh kak.. ekeke.. dh penat2 bekerja sebulan x salah rasanya habiskan sedikit utk soping barang2 yg kita nak cam pakaian, kasut, henbeg n else.. itu pendapat sy la..

  3. nadnye says:

    Hmm. subjektif sangat kalau kata perempuan suka shopping sebab ada juga lelaki yang suka shopping..tapi kebanyakannya semua perempuan la yang suka sangat .. termasuk la org yang tengah tulis nie..Kalau tanya kenapa dan shopping apa? Tu kene buat entry nie Yan.. sebab dulu suka shopping brg sendiri skang dah lain ke barang2 anak2 dan satu lagi macam CT rahani kata terapi minda laa walaupun tak beli pun tapi at least window shopping😛

  4. Siti says:

    siti suka shopping tapi tak selalu. kdg window jer. tapi kalau sekali mood shopping siti dtg mmg berhabis la jugak.

  5. Mummy says:

    salam kak…memang best shopping nih kalo ada org blanja…tp kalo guna duit sendiri nak kena bepada2 lar…beli yg penting dulu..skali skala boleh lar shopping..kalo slalu, makan megi lar jawabnya ujung bulan nanti

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s