aku nak balik……….. klu tak aku MAJUK..

Sepatutnya last week lg aku dah balik kg (mersing)
tapi tak jadik pasal abg demam..

This week.. sepatahpn abg takde sebut pasal nak balik kg..

Kamis aritu tetibe dia sebut..
“esok kite tido umah nenek nak??”
abg tanye kat qis..
“nak tak yang?”
then baru tingat nak tanye aku plak kot..

Aku mula cam tak paham tau..
pasal kenapa plak nak tido umah mak..?
padahal plan nak balik kg tak jadik2pun..

“ermm pastu esoknye terus balik mersing ke?”
aku soal dia balik.. tak menjawap soalan dia yg awal tuh..

abg diam.. cam berubah muka..
cam tak suke jek aku tanye pasal balik mersing..
senang cakap.. cam tak suka nak balik kg aku..
owhh kg dia takpe..
kg aku.. cubela kire dah berapa bulan tak jengah..?

tapi aku bukan jenis nak carik gado hal2 camni..
cume aku harapkan dia fairla kn…
last month.. balik kg dia..
last two month pun balik kg dia gak walaupun tak tido sane..
tp ade singgah jap..
kg aku??? aku sendiri da tak ingat dah berapa bulan aku tak balik..
agak2 last sebelum raya cina kot.. awal bulan 2..

balik kg tu satu hal..
klu tak balik kg.. mesti tiap2 minggu nak menyinggah dan melepak umah mak dia..
aku kadang nak gak lepak umah sendiri.. or jalan2 spend time ngan famili..
tp klu ajak berjalan… ujung2 mesti singgah umah mak dia..
abg klu p umah mak… kejenyer klu tak makan.. tido ajela..
tu yg aku menyampah..
dah aku terkontang kanting..

Aci tak.. klu next time dia ajak aku balik kg dia..
aku kata tak nak.. sebab aku dah berbulan2 tak balik kg aku..
so aku tak nak kemane2…

Ape2pun aku sabar ajekla..
tengok cmne kot2 last minit dia nak balik..
aku mmg tak prepare ape2pun klu balik..
pasal benda tak dikonfemkan betul2..
smlm aku sms tanye jadi tak balik kg? dia tak replypun..
sapela yg tak kecik ati weeeeeeeeeeeeiii..

ermm klu jadik… yeahhhhhhhhhhhhh!! balik kg..
klu tak jadik… aku diam2 ajekla kt umah..
MAJUK!

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: Pertalian :.. Bookmark the permalink.

9 Responses to aku nak balik……….. klu tak aku MAJUK..

  1. Sitisifir10 says:

    Mmm…aduhai…siannya ek… ni lah yg kita nak kena hadap kan? Cuba tanya baik2 nape dia tanak balik rumah kita… kalau dia cakap gitu gini, bgtau dia kalau ai boleh sabar kat tempat yu, yu pun kena sabar kat tempat ai la kan…barulah aci tul tak??

  2. CtiE zAr says:

    lah org mersing gak ker? kat ner eyk? huhuhu payah kan kalu jadi camni..dulu pun rase gak asyik balik kpg sana je..kpg kite kemain payah nak dpt balik..siap tick kat calendar g bila balik kampung say ngn kpg die..bila berubah taun kasi tunjuk kat die.."nah tgok senirik balik kpg sape lagik byk"..hahahaha

  3. rynas says:

    alahai kalau saya pun jd hati kecik..benda2 cam ni leh wat gadoh oohhsabor ekk jgn gadoh2 dulu cari jalan penyelesaian..saya selalu wat sistem gilir2. kalau bln ni kat kg hesben lg dua bulan ker balik kg saya..gitulah seterusnya..

  4. Diamilikku says:

    errkkkk saya pulak terbalik…balik umah mak abah saya every week…balik kg hubby jarang2…(last balik bulan 3 hari tu)..sebab kg hubby jauh kat tganu….umah parents saya kat alor star je..dari umah sewa kat kangar balik alor setar 45 minit je..so acilah kan…ctie zar – kalau saya yang tick kat kalendar mcm awak..maunya saya yang kena..coz balik umah parents saya lagi banyak dari dia..hehehhe

  5. MAMASYAZA says:

    kesiannya, kalo akak kat tempat yan pun akak kecik ati, patut kena fairkan, akak ngan en. abah pun macam tu, umah mak akak ngan umah MIL cuma 1/2 jam aje, so hujung minggu mmg balik umah MIL la, pasal hari2 biasa, akak dah ngadap muka mak n ayah akak dah, so hujung minggu ngadap muka MIL laks..hehehe

  6. dianafisa81 says:

    huhu…kite pun dah lama tak balik kampung sendiri…nisbah balik kampung nyer dlam 1 berbalas 6 kot…kite balik raub sekali…6 kali balik segamat…

  7. kakyong says:

    siannya yan… setuju dgn pija.. kakyng ni rumah mak & mertua dekat2, actually umah mak lagi dekat, tp jrg juga ke rumah mak…

  8. atty's says:

    kalo kty pun kecik hati tu pasti ade..yan..bawa bincang elok2 ye..

  9. sweetfiza says:

    klu hal2 mcm ni mmg sensitif …kdang2 fiza boleh diamkan je …tp entah yer ..lma2 akan berbunyi jgk kot ..he he …tp btul kta k.ty bwk bncang elok2 ..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s