Persiapan Menyambut Orang Baru.. Apa?

Sebelum aper2..
aku nk ucap SELAMAT HARI IBU buat sume blogger yg dahpun bergelar ibu, ummi, mama, mummy, mak dsbnyer..

Ok.. nak cerita..
Aku tibe2 cam blur..
tak tau ape yg perlu disediakan tuk sambut orang baru nih..
Ape yg paling penting..
ape yg tak berapa penting..
semuanya aku cam da tak tau..
padahal ni dah second baby..
ape daaa aku nih..

Kelmarin p tesco..
konon nak beli skit2 barang tuk baby..
tp sampai sane..
cam tak tau ape yg nak dibeli dulu..
pad tuk maternity tu aku sambar..
tp pastu aku letak balik..
pasal aku tengok tu yg bertali
aku lupa dulu aku pakai tali punye ke biasa…
ermmm… konfius mak!

Nak beli baju baby..
belek2 ade yg comel.. tp pelik cume baju je..
bukan set dgn pants sekali..
so tak jadi beli..
terpk.. rasenye nak kena buat list la baru p beli ape yg patut…

Last2 beli tuala yg siap cover kepala baby tuh
ekceli tu tuala ke selimut akupn tak sure hehehe..
pastu beli termos..
pasal termos lame dah pecah..
abgla ade ke di baling2 termos tuh..

Tetiba teringat memori bersalinkan qis dulu..
klu nak tau bole baca sini..
Aku ade cerita jugak yg aku sampai pitam2.. pas bersalin tuh..
cemane yerk aku nak elak kejadian tu berulang?

Dulu preparation ni seme aku dapat dari kawan2 forum mesra.net
tapi senarai tu dah takde.. huhuhu…
so ibu-ibu seme klu sudi… bantula saya yer…

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :.. Bookmark the permalink.

5 Responses to Persiapan Menyambut Orang Baru.. Apa?

  1. kakyong says:

    Yan,buat jer list, beli apa yg perlu jer.1. set bersalin utk ibu2. minyak telon utk bb3. lampin & barut bb4. wipe tissue5. disposal diaper , tak pun leh guna CD lapik dgn nappy liner..6. baju bb, beli la 2-3 helai yg baru utk bb.. the rest bleh belasah baju Qis kan7. tuala kecil/kain lampin8. tempat tuam bb9. and the list goes selagi ada brg yg perlu..bila due?

  2. rynas says:

    uits..mmg kena wat list dulu kalau tak blurwpun dh pernah bersalin dulu

  3. ohh..tgh tunggu org baru rupenyer yek..hihi..gud luck with the preparation…=D

  4. ohh..tgh tunggu org baru rupenyer yek..hihi..gud luck with the preparation…=D

  5. Yan says:

    kakyong – thanx dgn adenye list tu cam teringat2 list dulu2.. due awal bulan 7 kak..rynas – tu ler pasal.. cam baru nak beranak pertama plak.. hehelily – maceh dear..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s