citer pasal laki – life begins at 4?

Arini sakan aku berblogwalking dah 2 jam lebey rasenye..
tp 2 jampun sempat terjah berapa sangatla blog..
mungkin belas2 jek..

Arini rase cam mood ceria ke.. hari yg ceria ke tak taula kan..
sebab kedaipun awal2 pagi dah ramai customer yg bertandang..
Alhamdulillah… selalu 730pg aku bukak.. 2-3 ketul jek..
jejak kul 10 sales baru rm200..
arini besh giler rase sebab sales 2 kali ganda dari biase..

Tadi ayah datang jap antar barang2 yg aku order..
sian ayah.. skang jadi MAT DESPATCH..
sane sini order… dia amik dan antar..
selalu mintak order seminggu sekali..
minggu ni terpaksa 2 kali pasal kehabisan stok..

Eh.. kata cite pasal laki.. ish ish…
ermmm ayahpun laki jugakkan..
hehehe takdela.. mmg cerita2 diatas takde kena mengena ngan tajuk entri pun..

Alkisahnye ade sorang akak ni datang topup..
mula2 tu dia cakap pasal topup hp cepat abis..
dia cite dulu pakai bil lg haru beratus2 ringgit.. last2 tutup..
okla aku layan jek.. tak lebey tak kurang.. aku senyum..
lagipun mood aku baik arinikn hehehe..

Pastu dia tanye aku dah berapa bulan?
Aku jawapler nak masuk 8 bulan.
Anak no. berapa? aku jawap yg kedua..
“owhh dua ok lagi dik… cuba dah 3-4 sok…”
mula aku blur jugakla.. ekceli bukan blur.. sangka aku dia cakap pasal senang susah beranak..

“mesti dah tak same dah..”
time ni yg aku blur..
“orang lelaki bile anak dah masuk 4 camtula.. dah ego..”
aku semakin blur..
“lagi gaji dah besar…”
uikkk… ape kes ni? cite pasal laki ke?

Aku sebenarnye kalau dah masuk bab2 laki..
aku tak suke nak dengar..
mase keje dulupn.. adela segelintir yg suke bercerita pasal laki derang, kadang2 pasal ‘hubungan’
adoyaiii aku mmg sangat2 tidak suke okay!

aku dah mula pandang laptop semula..
sambung blogwalking.. buat2 taip..
kakak tu dah bebel2..
cite laki dia dulu angau kat pekerja diala..
aku ada tanye ke??
aku rase takde..
citer lagik dulu dia keje.. tolong laki dia..
pastu laki dia suh benti.. terpaksala ikut cakap laki..
pastu cite keburukan laki dia bla bla bla..
aku senyum2 jekla..

Aku bukan nak kata laki aku perfect ke ape..
tapi bukan cara aku nak bercerita pasal hal rumahtangga apelagi keburukan suami pada orang..
tambah2 lagi orang yg kite tak kenal atau baru kenal..
akak tu aku rase sebelum ni tak penah datang topup..
cemane yerk dia leh dengan lantangnye bercerita pasal laki dia kat aku..?

Pastu seolah-olah nak mengapi2kan yg lelaki SEMUANYA macam tuh..
aku tak kesah klu dia nak nasihat or juz beri peringatan..
tapi cam tak kena gaya.. lainla klu dia dah kenal aku lame..
and kenal suami aku tu cemane..
Aku bukan jugak nak kata aku konfiden laki aku takkan jadi camtu..
tapi aku tak mau pk… dan tak mau berprasangka ke arah itu..

Aku tak tau cemane aku nak elak..
bile ade orang datang topup..
tau plak dia berenti bercerita..
bile orang balik, dia sambung lagik..
huh!
Aku angguk2 jek..
Bile dia tanye balik kat aku..
aku geleng..
dia trus gelak.. pasal mula aku angguk.. pastu aku geleng plak..

okla dah kul 12 dah..
nak tutup akaun..
jap lagi nak p checkup..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: aku punye hal :., .: Kisah dia dan mereka :.. Bookmark the permalink.

8 Responses to citer pasal laki – life begins at 4?

  1. Siti says:

    waaaa…alhamdulillah..rezeki kan hr ni…risau gak benornya psl life begin at 40 ni..hahaha

  2. hoh org mcm tu la yg patut di hindarkan…nsb lah cuma 'customer'..kalau kawan perangai macam tu, kita yg positif pun bleh ter-ve gtu isk isk isk…

  3. Diamilikku says:

    org2 mcm nilah yang boleh merosakkan hubungan yang sebenarnya elok…suka timbulkan2 citer2 negatif…huhuhu..sabar je lah ehkk..lain kali jgn layan sangat lah….

  4. tun~teja says:

    yang baik elok ambik sebagai iktibar, yang tak elok tu, eloknya tendang jauh-jauh masuk dalam parit je.

  5. Zura says:

    agaknya dia baru pas gado ngan suami dia kot..kira nak lepaskan gak2…yan la yang kene..ahahaha…

  6. Zura says:

    agaknya dia baru pas gado ngan suami dia kot..kira nak lepaskan gak2…yan la yang kene..ahahaha…

  7. kakyong says:

    Yan,anggap ker lah kakak tu sedang mencari tempat utk luahkan perasaan dia.. kakyong dulu dah byk kali kena camni, dengor jer lah.. tolong dia ringankan beban perasaan dia… hahahaaa… apa2 pun, kita kalo boleh bersangka baik lah dgn pasangan kita, kdg2 ni ujian Allah.. mcm2 cara Dia nak menduga kita.. & sebaiknya, jgn le jd cam kakak tu… kot nak luahkan perasaan pun, cari lah kwn2 baik…

  8. Yan says:

    siti – huhu jgn risau2.. kite pasti akan laluinye nantiAima.. mujurla takde kengkawan yg jenis mengapi2kan camni..diamilikku – klu tau akak tu jenis camtu mmg tak layantun teja – betul betul betul..zura.. adeh! mungkin jugak kot.. hehehekakyong – yanpn ade terpk camtu gak kak.. mungkin dia nak luahkan tak tau kat sapekn.. ermm mmg tak patut kite berprasangka.. cemane klu benda tu tak terjadi tp kite lebey2 pk bukan2.. kan lg merosakkan situasi..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s