Agak2 boy ke girl?

Kalau tak silap aku usia kandungan aku skang dahpun masuk minggu ke 30++

Sebenarnye tak banyak beza pregnancy aku kalini ngan ms peknenkan qis dulu..
Tp mungkin ada jugakla a few sifat dan ragam yg berbeza kot..

Cerita pasal morning sickness..
Alhamdulillah, utk kedua2nya aku takde masalah. Tak kirala morning sickness ke, afternoon sickness ape lg nite sickness.. aku bole jalani hari2, bangun tido dengan amannye tanpa muntah2..

Aku suka bau2 yg wangi, dan paling2 tak suke bau toilet yg bacin hehehe… bau toilet je yg leh wat aku muntah.

Kebiasaannya (bile tak peknen) aku suke dengan kacang… tp bile peknen.. aku kurang.. dan kadang2 cepat muak pula..

Masa mengandungkan qis.. aku lebey penyabar.. mungkin sebab dugaan time tu tak seberapa.. kejepun tak tension (wlupun berada dalam audit field)

Klu skang ni.. aku cepat moody.. nak kata ilang sabar tu tidakla.. tp kurang skitla kesabaran kot.. tp still aku bukanla seorang yg panas baran atau pemarah.  cume bile rase tak besh tu aku ‘buat muka’. Cam muka qis kat bawah nih..

especially ms kat kedai nila.. ade customer yg byk songeh.. aku mulalah rase nak buat muka.. adeh tak baik tul aku ni kan.. Sampai ade 1-2 customer yg aku dah cop ‘AKU TAK SUKE’.. huhuhu

Perangai2 pelik yg lain takde.. cume rasenye tuk kalini punye pregnancy aku senang jatuh sakit.. bak kata misi.. pasal hb aku rendah..

Dulu ms peknenkan qis.. aku suke dengan seme budak.. and aku perasan ade sorang budak laki (ms tu aku kt klinik nak checkup) dia tetibe nak baik2 ngan aku.. kejap2 datang kat aku.. orang kata pasal aku peknen baby girl la..

Tapi kalini.. aku macam memilih.. aku suke budak2 yg comel jek.. pastu kebanyakan budak pempuan yg seusia 2 – 4 tahun, klu yg nakal2 tu aku tak suker betul.. takde hasrat nak tegur ke ape ke.. tak patut… tak patut… klu qis tengah tengok laptop.. budak2 pempuan tu datang menyibok.. ikut ati aku rase nak jek tutup laptop tu.. punyela dengki aku ngan budak2.. heheheheh.. ngan budak lelaki tak pulak.. ker sebab kat area sini tak ramai baby boy ekk..

Bab perot lonjong ke bulat ke.. akupun tak sure… ade yg kata klu nak tau boy ke girl.. tengok perot.. ader jugak yg kata.. tengok ms tido.. klu kite suke ngiring kiri ke kanan camtu.. ade bawa maksud jugak.. mungkin girl mungkin boy..

MIL cakap.. dia agak baby kalini boy.. sebab dia kata puting t*t*k qis bulat.. kalau terbelah means girl lg..

Semalam… aku dah hepi dah pasal igt nak p scan ler.. dah teruja sangat ni nak tau baby boy ke girl kalini.. lepas checkup setel kul 315.. p ler klinik luar.. ngam2 sampai dah kul 340 gaknyer.. bile tanye doc.. doc takde.. dah p rehat kul 330.. kul 530 kang baru masuk balik… alahaiiiii melepas aku..

Agak2nye boy ke girl ekk…

Ni gambo ms aku peknenkan qis..
Time ni dah 7-8 bulan kot kandungan aku tak sureler..

(opis mmg sepah.. pasal audit firmler katakan)

Ni lak gambo peknen yg kedua (xde gambar solo.. lgpun cam buruk benar rupa peknen skang hehehe)
Time ni baru 5 bulan, tp ramai kata nampak da sarat.. huhuu

Kenapa aku beriya nak tau girl ke boy? pasal aku suke nak prepare name dia awal2.. n jugak nak belikan bajupn senang.. hehehe… tp kadang scanpun takleh caya.. ye tak??? klu scan nampak girl.. tetibe ditakdirkan Allah.. lahir sok sebenarnye boy..

Nenek aku aritu ade tanye… klu baby kedua ni girl.. name ape?
Aku mmg tak plan lg.. tp aku penah cakap kat abg.. name mesti ade hurup Q jugak.. dan ms pilih name qis dulu.. ade satu lg name yg aku suke.. tapi tak silap maksud name tu kurang jelas..

Dengan konfiden akupun jawap.
“QISMINA!”

p/s : checkup semalam.. hb aku 9.5 huhu naik 0.1 saje?

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

4 Responses to Agak2 boy ke girl?

  1. tun~teja says:

    kalau dapat boy, dah sepasang. best kan.

  2. emma says:

    klu tengok perut mcm boy je..hehehe

  3. rynas says:

    yan nak anak aper? saya teka girl kot

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s