am sori, u are FIRED!!

Terpaksa..
itula keputusan yg telah dibuat..
sesungguhnya kami terpaksa.

ekceli ni sambungan entri pagi tadi.

Dalam bulan ni dah berapa banyak kecurian dan kerugian kami alami..
jadi mau tak mau..
kami terpaksa memecat (cewah! cam keje opis lak nak pecat2) dia.
Sape lagi kalau bukan sepupu aku tuhla..

Aku ni kalau pandang muka dia, rase kesian..
Memang sangat2 kesian..
tp kalau dia dengar cakap kitorang
x bawa kawan sebarang2 masuk kedai..
benda ni tak jadik camni..
dia tak penah belajar dari kesilapan..
keluar kedai, pintu belakang tak kunci..
pintu depan pun setakat kunci jek tak mangga..
takde rase tanggungjawap..
berkali2 dah kejadian kecurian berlaku..
tp macam tak jadi iktibar pun kat dia..

Lepas aku bitau kat ayah pasal akaun shot tuh..
lepas stengah jam ayah call balik aku..
“Ayah dah buat keputusan… ayah nak berentikan Am, Kamu selak pintu belakang, dan tukar mangga.. malam ni dia nak tido mane, suke hati dialah… Kalau dia tanye ape2.. kamu suruh dia call ayah..”
Putus ayah.
Aku terkesima skejap.
Kesian pulak mane budak tu nak tido malam nantikan?

Kat rumah, aku tunggu2 jugak..
kot dia call cakap tak pat masuk kedai.
tapi takde..
tup2 kul 4pagi lebey
tepon aku bunyi..
dekat berbelas kali jugakla..
aku biarkan..
yg wat aku sakit hati tu..
nape dah pagi buta baru balik?

Aku bukan la pelik..
tapi cam nak tahu jugakla..
ape yg budak2 lelaki ni buat sampai kul 3-4 pagi?
tak reti nak balik umah?
padanlah liat nak bangun pagi..
kalau seminggu sekali tu ok la..
ni tiap2 hari..

Mujurla adik bujang aku tak camtu..
even asben aku dan jugak adik2 lelaki dia pun bukan jenis keluar malam camtu..
klu keluarpun… plg lambat balik kul 11..
sebab men badminton..

So arini..
aku jaga kedai full day la..
sementara takde pembantu lg yg nak jaga waktu petang..
tak tau berapa lame..
mungkin sebulan??? huhuhu..
tp hope sangat dalam seminggu dua ni da dapat pengganti..

p/s : aku sebenarnye harini cam malas nak berblogging.Tak taula pasal aku x ckup tido ke, atau bengang pasal kes malam tadi ke.. ntahler.. tp dalam malas2 tu sempat gak blogwalking.. tp tak sampai 10 blog la..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Kisah dia dan mereka :., .: Pertalian :.. Bookmark the permalink.

One Response to am sori, u are FIRED!!

  1. anin says:

    mCAM2 HAL KAN.. bukan mudah nak percaya org skrg…hubby anin dulu pn bukak kdai sndiri,adik die jaga,,mcm tu jugak,,tk da la ecurian tp mcm nak tk nak je wt keje,rs mcm nak sekeh2 je,,kol 9 kedai bukak..kdg2 kol 11 bru muncul

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s