Gangguan Syaitan waktu Tidur

Entri ni adalah rentetan dari satu sessi kat Wanita Harini beberapa mgu lepas.
Dimana topik perbincangan dia waktu tu tentang ‘Gangguan Tidur’
Orang selalu cakap.. Mimpi tu Mainan tidur.
Tp istilah yg paling tepat ialah Mimpi ialah Gangguan syaitan.

Dalam perbincangan tu ada dinyatakan, perempuan yg bermimpi bayi atau menyusukan bayi, bermakna dia sedang diganggu. Manakala lelaki pula, bermimpi jatuh dari tempat tinggi.

Seingat aku, aku tak pernah lagi mimpi tentang bayi yg betul2.. tp penah mimpi aku dpt bayi pempuan/lelaki (tak sure.. dah tak igt), mimpi dah bersalin tp babynye takde. Kedua2 mimpi ni dtang time aku peknen jek. Dulu2 kerap mimpi kucing, pasal dulu aku bela kucing, bile ilang aku mesti termimpi2 jumpa baliklah apela..

Selain mimpi, korang penah mengalami situasi ‘dihimpit’ ketika tidur tak?
kalau ikutkan masa duk asrama dulu, kerap jugaklah.
Biasa apa korang buat?
bile jadi camni susah sebenarnye nak baca ayat2..
tp untuk aku.. aku usaha jugak..
aku kena baca ayat Qursi berulangkali sampailah aku rasa dah dilepaskan.
Kalau mimpi2 hantupn same..
make sure dapat baca ayat Qursi tu sampai lancar, sampai ‘makhluk’ tu terbakar.
kadang terbaca kuat2 sampai terjaga dan mulut masih terkumat kamit.

Ustaz dari Darul Ruqiyyah tu ade ajar, kalau kene ‘himpit’.. tak dapat baca ayat, try gerakkan sendi2 yg kecil dulu.. macam jari jemari ke.. then barula tangan dsbnya.  Tp aku tingat ms aku duk asrama dulu ada member ajar.. pegang benda keras cth kayu/besi katil, tah ye tah tidak hehehe..

Ok ni lak senarai simptom2 atau tanda2 orang yg sedang di’ganggu’
– ketika tidur – susah tidur, kerap berjaga malam, mimpi benda tajam, mimpi binatang berbisa seperti ular, harimau, singa (tp orang kata mimpi dipatuk ular means nak dipinang), mimpi salib/paderi, mimpi jatuh dari tempat tinggi & mimpi bayi.

– ketika sedar (berjaga) – lesu, malas, hilang semangat, sesak nafas, gila, lenguh sendi2 utama, selalu mengantuk, cancer, mudah marah & agresif.

Ekceli Darul Ruqiyyah ni adalah satu institusi perubatan yg menyediakan khidmat dan rawatan menyembuhkan kita dari gangguan2 nih..

So kalau ada siapa2 yg memerlukan bantuan boleh pergi dapatkan rawatan dan pemeriksaan kat sane..
Layari website ni http://darulruqiyyah.blogspot.com

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: info :.. Bookmark the permalink.

One Response to Gangguan Syaitan waktu Tidur

  1. rynas says:

    oh tak pernah kena himpit dan tak naklah kena. ada kawan selalu kena..esok bangun pg badan dia lebam-lebam..lepas tu benda halus tu menyerupai dan kwn u boleh nampak pulak tu dia dok gesel2 kat hujung kaki. Menakutkan tapi lepas berubat dh ok dah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s