kenapa dengan aku ni???

Rasenye this week cam merudum skitla..
pesal ekk..
dahler biznes pun kureng this week..
mgkin 2-3 mgu camni..
pasal budak poli dah bercuti..
next week plak cuti sekolah..
biz aku ni mmg ikut musim..
datang musim cuti… merudumla skit huhu..

Blog pun same..
last week rasenye sehari aku leh wat 3 entri..
this week nak wat 2 entri pun tercarik2 idea..
pesal yerk..
nak kata bz sangat kat kedai…
skang dah ade assistant..
opsss did i mention assistant juz now?
yer..
aku dah ade assistant baru kat kedai..

Name dia Bakyah (sowi bakyah akak amik gambo curik)
bile boring tade orang, dia wat puzzle
Masuk arini dah 4 harila dia tolong aku..
dia sekolah lagik.. Form 5
dia datang kedai las week tanye aku ada keje kosong tak..
bile aku tanye kenapa nak keje?
dia kata nak kumpul duit beli buku..
atas sebab tu aku terima..
lepas sekolah start kul 3ptg smpai 8mlm jek time keje dia..
weken 9 pg sampai 4 ptg..
bayar gaji tiap2 minggu..
ada masa aku pasan dia bawa buku (wat keje sekolah)
so far okla.. keje dia..
ade a few kesilapan topup.. tp still bole dimaafkanla..
pasal aku dulu2pn starting menopup ni byk gak wat silap..
salah taip no. la.. topup RM5.. aku p topup RM3..
kire normal la tu masa awal2 keje..
dah lame2 expertla..
So bila dia ade ni..
dapatla aku relax skit..
klu tak sblm ni 7pg smpai 1030mlm aku jaga kedai..
dpt rehat kejap je tengahari ngan petang..
dah masuk 4 arini nampak dia leh handle sendiri..
tp still aku kene pantaula.. dan cek balik..
klu orang ramai sangat jek aku tlg sekali..

Yg kelakarnye…
ms fes day Bakyah keje..
aku ngan qis p kedai runcit sebelah..
Bakyah tgl berdua dgn abgla jga kaunter..
tetibe mamak kedai tu cakap kat aku.. macam bisik2..

“sebelah aah… ade satu orang perempuan sama abg..”
aku senyum jek..

“u tak boleh biar tau..”
aku ketawa plak..

Then, bile aku balik kedai cite kat abg..
abgpun cakap.. mamak tu ade datang mintak tukar duit..

“kakak mane?”
“ada kat dapur..” jawap abg

“dia takde marah kamu duaorang saje?”
“takde..” abg terus ketawa. Ntah ape2 tah mamak ni..

mamak ni mmg suke melawak..
ekceli kedai2 sebelah yang lain pun same..
seme baik2 ramah2 dan bole dibawa bergurau..
tu yg besh..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: blog n entry :., .: kesah kedaiku :.. Bookmark the permalink.

3 Responses to kenapa dengan aku ni???

  1. kakyong says:

    Yan,kalo ade idea nak tulis , jot down dulu dlm buku kecik…😉

  2. rynas says:

    hehhe pandai mamak tu bergosip yer

  3. Yan says:

    kakyong.. sumtimes yg wat tergendala tu pasal gambar tak upload dlm pc.. rynas.. a'ah mamak tu ske camtu.. tp kelakar jugak melayan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s