Tengok perantin @ johor jaya

Ahad lepas.. macam yg aku ade mention
kami sekeluarga plan nak p kenduri kawin
kat rumah kak rina aka cutemiut78
dah awal2 bitau qis
arini kite nak p tengok perantin, nak tak??
owhh suker betul dier..
tp tup2 dalam duk baring2 dgn abbi dia layan melodi..
dia terlelap plak..
same naikla ngan abbi pn..
plan kul 2 nak p..
tp sampai jam 2 qis lum bangun2..
aku terpaksa ler kejut dia..
“Qis… kata nak tengok perantin”
woooh cargaz dia bangun, sambil tersengih2..
agaknye dia pn tak bajet leh tertido kot.. hehee
Qis kat depan kedai..
menunggu abbi kunci pintu..
nampak tak klip tu ade name ‘qis’?
thanx to kak lynn erniza
aikk ape ni???
sampai2 terus makan ke??
besela isi perot dulu.. ekekekekee..
tp ni festime ler eh..
aku p kenduri kawin..
nasinye aku tak tau nasi ape.. (ade udang lak kt dalam)
pastu lauknye.. daging tu masak kicap..
owhh kami sampai2.. rupenye perantin dah siap bersanding pn..
kak rina kata bersanding kul 130
kitorang sampai dah kul 2 lebeypn..
tp takpe… dapat gak snap gambo perantin..
sweetkan..
warna pilihan pun cung!!
mmg padan benar pasangan merpati dua sejoli ni bile digandingkan..
ceria betul muka perantin lelaki..
tuk pengetahuan korang..
adik kak rina yg perantin lelaki tulah..
ermm selalu jumpa kak rina..
aku tak penah snap gambo..
tp kalini dah alang2 bawa kamera..
mesti snap lor..
wlupun perot dah memboyot bebenor tuh..
ohya kot klu ade yg tertanya2..
mane mirul.. anak bujang kak rina yg tembam tu?
akupn tak dapat jumpe..
kata ibunya.. dia dah berguling2 dalam umah hehehe..
ni gambo aku snap dalam kete on the way balik..
ni klu kawan2 tak kenal ‘telur pindang’ namenyer..
bekas telur ni aku dah wat letak syiling kat kedai..
ekekeke sori yer kak..
Tulah dia serba sedikit cerita ceriti aku pasal majlis kat rumah kak rina nih..
meriah… siap bapak perantin berjoget plak tuh..
tp aku tak sempat snap pasal tengah sedap melantak hehehe..
Sebenarnye rumah famili kak rina ni dekat bebenor dah ngan uma famili aku..
so parents kak rina aku dah kenal lebey dulu dari kenal kak rina sendiri
klu tak kerana blog.. sampai sudah aku tak kenal kak rina..
kiranya selain dari memenuhi undangan kak rina..
aku jugak jadik wakil ayah..
pasal ayah akukan p kelantan
so tak patla datang majlis nih..
p/s : ntah apela kabar ayah kat kelantan tuh.. 
aritu aku call depa tgh soping2.. mencik!! 
Tak arini mungkin esok kot baru ayah balik johor.. 
mujurla stok kad cukup sampai esok..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Frenz :., .: My dearest Qistina :., .: Pertalian :., .: yummy yummy :.. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tengok perantin @ johor jaya

  1. atty's says:

    beshnya dpt gie kenduri kawin adik rina..cantik kaler baju pengantin .

  2. CuTeMiUt78 says:

    aahhaaakkss… dik nasi tu namanya nasi perlau..akak ada buat n3 bekenaan menu pengantin ni..apapun thank la ya sudi datang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s