Ummi… Gula Abes!

Qis duk belek balang gula yg dah semakin kering..
skang ni dah kecoh balik kes sorok gula pasir..
dan beberapa kali jugak aku dengar aduan customer2 yg datang topup pasal susahnye nak dapatkan gula..
ade kedai yg bagi beli sekilo jek..
ade plak kedai yg letak syarat pembelian mesti lebih RM20 baru dapat beli sekilo gula..
macam2 hal..
Percaya atau tidak..
sepanjang aku kawin dgn abg..
(dekat 3 tahunla jugak)
tak penah sekalipun aku beli gula pasir kat kedai..
kenapa?
pasal setiap bulan company abg bagi peruntukan 3 kampit/kg gula pasir tuk setiap staff dia..
then aku plak kat rumah bukan minum air sangat..
ade tak ade.. ikut permintaan abg..
sumtimes 3-4 bulan punye stok gula tak bersentuh.. hehehe..
baru skang nilah guna, pasal duk kedai, rajin nak buat air..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: Kisah dia dan mereka :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ummi… Gula Abes!

  1. MAMASYAZA says:

    akak memang selalu get ready stok gula kat umah pasai family en. abah ramai, kalo sekali mai umah, penohhh sendat dibuatnya. so brg keperluan dapo kenasentiasa ada. kalo akak anak beranak aje lambat gak nak habis stok gula tu

  2. Ummi Hanie says:

    tu ler hanie dah kata k.yan…skrg ni gula dibuatnye main sorok2…ingat ebudak ke nk main nyorok2..haha..brtuahle akk stok gula xyah cari2…hanie ni anak branak ramai,slalu kena buat air kat umah,bebudak nk minum pagi,ptg…so laju gak la gula tu jalan…

  3. dianafisa81 says:

    org dok sibuk2 cari gula buat stok..kite buat x tau jer…sbb mmg jarang buat air bergula…gula letak dalam masakan jer…dalam sesudu sehari…

  4. Diamilikku says:

    kat rumah ni pun sama..satu kampit tu mau sekat setahun baru nak habis…bancuh air pun sesekali bila buat makan besar panggil kekawan makan..slalu bancuh 3 in 1 jer..hehehhehe

  5. CuTeMiUt78 says:

    a'ah memang dik.. masa majlis adik akak tu.. punya susah nak beli gula…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s