festime tengok bola

Malam tadi tah ape angin abg
tetibe dia on tv2
match antara Portugal ngan Korea Utara.

Abg ni walaupun tak minat bola apelg tengok game
tp tak banyak skit dia sebenarnye tau jugak perihal bola2 nih
mungkin sebab kawan2 dia majoriti giler bola kot.

Dan baru aku tahu..
Christiano Ronaldo yg orang duk sebut2 tuh men utk Portugal rupenye eh
hahahaha…
aku tak tengok sangat game mlm tadi
sebab tengah keje (topup)
jadi aku pasang telinger jekla..
aku duk dengar pengulas sukan asik sebut name Ronaldo jek
yg aku tau Ronaldo ‘Brazil’..
upenye Christiano Ronaldo yg dimaksudkan huhuhu..

“mane satu christiano ronaldo ni bang…”
“yg nilah…”
kebetulan mmg tv duk fokus muka dia
“owhhh ensem2…” dalam ati akula.

Ade satu poster kat kedai.. gambo Christiano Ronaldo
alaa poster percuma tuk yg beli Hot Ticket tu la..
ntah bile masa Qis capai marker dia conteng poster tu..
kalau poster Park Ji Sung ke tak kesah jugakla kan
Poster Ronaldo mesti ramai yg nak..
adeh! anakku!
Conteng2 qis tu plak dah rupe macam signature..
semalam aku tak perasan sape tah beli n amik poster berconteng tu..
silap2 diapun igt Ronaldo yg sign hahahaha

Eh berbalik pasal game malam tadi..
Asal gol jek baru aku toleh ke tv..
berapa gol Portugal semalam?
7-0 ok!!
klu banyak2 gol camni orang panggil ‘pesta bola’ or ‘kenduri bola’

“Festime tengok bola!! dpt 7-0 hah!” Kata abg..
“ni pasal kite tengokla nih.. kalau kite tak tengok.. takdenyer..” aku plak nyampuk. Ala2 eksen gitu hahaha..

sebelum ni ade jugak yg sambil topup2 tu tanye.
“tak tengok bola bang??”
“takla… tak minat” jawab abg

semalam bahana kami on bola
bukan men lagi ramai berkerumun.
bukan topup pun.. tumpang tengok tv jek..

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: AbbiQis :., .: kesah kedaiku :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

3 Responses to festime tengok bola

  1. MAMASYAZA says:

    samala cam akak, baru semlm tgk bola tu, kelakar bila tahu resultnya 7-0, ke tgk bola sbb ada ronaldino tu..hehehe

  2. Mak Su says:

    ensem jugak ek budak ronal tu….. tapi menyampahs tengok goal keeper depa, ala-ala soleh macam pejuang salibi tika di perang sa_ _ b plaks…..asik buat simbol dot dot dot tu jer

  3. CuTeMiUt78 says:

    aahhaakkss…. al kisahnya.. kira qis wakil sign kan kat poster tu la ya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s