Orang baru..

Arini aku last jaga kedai..
Esok aku nak rest kat rumah
Condition aku skang..
Alhamdulillah…
Ape yg aku sangka contraction semalam tu dah takde dah..
Malam tadi sampai ke waktu nak tido.. sesekali dia datang jugak..
aku seriau je takut nak terberanak tengah malam..
Bangun pagi kul 4..
aku tak rase ape2..
sakit ke.. gerakan baby ke..
terus aku cuak..
aku usap2 perot.. no respon..
risau.. sudah tentu..
rase cam perut aku tu statik jek..
Aku trus mandi..
sebab rase rimas sangat..
ms jaga kedai malam semalam..
peluh2 renek menyimbahi muka..
dek kerana sesekali menahan sakit bila baby mengeras..
balik dari kedai..
lupa nak bersihkan diri..
layan qis yg seharian ditinggalkan kat umah dgn toknek..
pastu terus same2 masuk tido..
ekceli aku yg lelap dulu..
qis duk layan pc tengok jim jam..
Lepas mandi pg tadi..
aku bukak akaun kedai..
sebab malam tadi kami cabut cepat..
maxis reload kehabisan..
tak tutup akaun cam bese..
so pagi2 nila baru aku nak wat kira2..
dalam duk mengira2 tu..
sambil2 tu aku bercakap dgn baby..
aku goyang kiri kanan.. senyap..
aku geli2kan kat bawah perot.. (kepala baby kot)
selalu klu wat camtu..
dia mesti tergeliat..
dan seperti yg aku sangka..
tetibe ada gerakan..
fuhhh lega aku..
Agaknye dah seharian dia mengeras2..
penat..
bile aku tido.. diapun tido..
kesian baby..
akulah ni punye angkara..
over aktif..
Arini kat kedai..
baby dah tak mengeras2 lagik..
dia bergerak aktif..
rase lega & seronok sebab baby bergerak normal kembali..
perut pun dah tak nampak senget cam semalam..
Mujur arini aku da tak sakit2 cam semalam..
klu tak silap2 kedai tutup..
pasal assistant aku tak datang keje..
demam katanya..
inila assistant baru aku..
dia jaga belah pg jek..
Nama orang baru ni Suhaila..
Panggil Su
Umur sebaya aku
Abg panggil dia ‘kembar’
sebab dia lebey kuwang cam aku..
rendah & tembam hehehe..
Okayla keje dia..
senang masuk ajar..
wlupun baru seminggu keje..
tutup akaunpun takde masalah.
Yg trouble assistant belah petang..
dia dah jaga start sebelum cuti sekolah aritu..
kira2 dah sebulan jugakla..
tp tiap2 hari ade je problem..
nak tutup akaun pn mesti ade yg silap..
semalam reload RM10, dia termasuk RM100
company dah rugi RM90.. huwahuwahuwa..
aku dah ketakutan..
rase cam darah menyirap kat muka
telepon centre.. mmg konfem success masuk RM100 kt customer
tp bile tepon customer.. dia nafikan
dia kata masuk RM10 jek..
aku mintak budi bicara dia.. transfer kan RM90 balik kat company..
tp dia tak respon ape2..
jgn kata nak respon
jawap telefon pun tidak..
berkali2 staff aku call pastu aku lak call..
dia tak jawap..
aku bengang tul..
mmgla salah staff aku, derangpun dah kene denda bayar gantirugi tu
tp customer tupun takkan takleh timbang rase..
bukan skit2 masuk.. RM90 tuh..
akupn tak mintak dia bayar.. 
juz transferkan balik jek..
Hampagas tul dia leh wat dek jek..
Mmg aku tak halal la kredit tu dia guna 
DUNIA AKHIRAT!!

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: baby :., .: kesah kedaiku :., .: Kisah dia dan mereka :.. Bookmark the permalink.

13 Responses to Orang baru..

  1. Farra says:

    yan due bila benornya? take care

  2. Diamilikku says:

    ishh tgk tajuk nih pantas masuk ingatkan yan dah selamat bersalin..suspen tul lah yan ni…hehehheh..take care tau..dah makin dekat hari rasanya tu

  3. Yan says:

    farra… tengah tunggu arila nih..diamilikku.. hehehe.. saje bagi suspen..

  4. AYU says:

    ala…siannya..sampai hati customer tu…biasala, customer kalau dpt yg menguntungkan diri dia, dia buat senyap je..tp kalau merugikan dia…terus dia maki hamun peniaga..haha…x pe la…mungkin ade rezeki lain kot…Insyaallah

  5. AYU says:

    lupa lak nak ckp, ayu doakan selamat ye melahirkan baby nanti…

  6. kakyong says:

    tensi gak kalo jadi camtu.. kerap2 ke Yan… kalo kakyong, kesilapan camtu… POTONG GAJI…. mana leh amik mudah jer koje…

  7. Yan says:

    ayu.. customer klu topup RM3 tak masuk kat dia.. bising2 dtg kedai balik.. padahal da masuk.. cume dia tak cek belen jek..kakyong.. mmg yan potong gaji dia kak.. satu hal jugak budak tu.. wat keje main2..

  8. 10 says:

    tu dia… 100 tu… tentu kena potong gaji la tu…

  9. Ummi Hanie says:

    dah dekat sgt masanya tu k.yan…udah..jgn ligat2 sgt lg yerbykkan baca yasin n surah maryam

  10. ~ Lady ell ~ says:

    yan,ingat betullah 'org baru' yg dlm pewot tu dh kuar..heheheselmt bersalin ya yan..semoga dipermudahkan..

  11. zyra says:

    akak, customer tu sure akn dtg lg lenkali dgn harapan dpt topup camtu lg… suh staff akak tu alert… (member ader experience cemtuh…)

  12. rynas says:

    tak patutkan custmer gitu.atleast masukkan balik 90 tukala saya pn rasa tak nak halahkan jer

  13. dianafisa81 says:

    jahatnya customer tue…takpe.. esok lusa dapat la balasan dia tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s