Seronoknyer berada dirumah

Selagi belum bersalin
selagi tu aku akan update blog nih..
sok dah bersalin.. tak taula
buleh ngadap blog ke idakkn..

Harini hari kedua aku bersantai2 dirumah..
besh betul duk umah nih
tu pasal tagline blog aku
‘there’s no place like home’
pegila manepun… aku tetap akan rase umahla tempat terbaik tuk bersantai huwahuwahuwa..

Ape tak beshnye
skang nenek aku da ade
nak makan ape… dapat
tak susah2 nak masak..
sampai time makan..
aku makan berpinggan2..
mklumla mmg dari kecik aku makan masakan nenek aku..

Apa aku buat arini kt umah??
selalu aku akan mandi bersama2 qis
tp arini aku rase nak mandi awal..

tunggu jam 830, call kedai
tuk remind pekerja buat PO tuk reload Digi..
aku tak sempat nak ajar dia sebelum ni
pasal dia mc kelmarin
so aku juz tulis note cemane nak submit PO tu..
risau jgk takut dia tak paham wlupun da abis detail aku tulis..
tp Alhamdulillah.. ms aku tepon dia kata dia dah submitpun..

Ms kul 8 ayah call nak suh aku submit PO
tp aku cakap nanti pekerja yg buat
pasal aku kat umah..
malam je aku datang tuk cek balik akaun diorang..
trus ayah sound
“wahhh skarang dah jadi bos kecik.. boleh relax kat umah..”
hehehehe aku ketawa jek..
klu dpt pekerja belah pg cam su.. mmg aku relex bykla
tp klu dpt pekerja yg cam budak belah petang, mmg haru skitla..

Qis bangun nangis2 sbb igt dia kene tinggal
pastu kami sarap nasi lemak buatan nenek aku..
nasi lemak tu aku mtk nenek aku wat cukup tuk sehari makan..
meaning.. dari pg smpai ke malam..
aku makan bertambah2..

Lepas sarapan ade orang tanye nak potong rumput tak..
Caj RM20
aku ok jek…
rumput kat laman sebelah tu dah rupe utan dah
takut jadi sarang nyamuk jek..
aku mandikan qis
sementara nenek aku perhatikan orang tu mesin rumput

Lepas siap mandikan qis
aku bawa dia berjalan2 keliling umah..
balik dari merayap tu kami layan kartun kat tv..
then kuar balik bersihkan laman..
kumpul2 rumput kering tuk dibakar..
aku mmg paling2 suke part2 bakar sampah nih..

Dah abis wat pembakaran terbuka..
masuk umah..
bawa qis ke bilik..
kasi dia tengok upin ipin..
nak bagi dia tido..
sudahnye..
aku yg ketiduran dulu..

Tula lebey kurang rutin aku sejak dua arini
lebih kepada Makan & Tido..
hahahaahhaha

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: aku punye hal :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

7 Responses to Seronoknyer berada dirumah

  1. Queen says:

    owh..heaven nya kalau saya pun boleh begitu..

  2. atty's says:

    takpe yan ..rehat dulu ..nanti kalo dah bersalin ..kang nak layan baby lak .

  3. seronoknya kalau dpt bersantai2 kt rmh……

  4. rynas says:

    Yan gunakan masa sebaiknya dgn bersantai..sok..sok dah bersalin nak kena layan baby pulakkan

  5. 10 says:

    em… bestnya dok umah kan… makan tido makan tido… sama la kita… hahahahaha

  6. Putra Mama says:

    kuat lagi ek nenek Yan?? baper umo die?? rehat2 la dulu.. update blog byk2.. nnt dah ader bby, br nak bkk laptop die nak susu plak.. tpaksa update blog smbil menyusu.. ;p

  7. Yan says:

    Queen… hoho mmg sangat heavenkakty.. akakpun kene rehat jugakninie.. tule pasal..rynas.. betul jugak tu10.. hehe… putra mama… umur nenek.. dah 70++.. mmg kuat lg.. Alhamdulillah.. Allah bagi dia kekuatan untuk jaga cucu cicit dia..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s