Tanggal Pusat

Hari ke-7
subuh tadi ms nak menyusukan Adhwa
aku terselak baju dia
dan terperasan yg tali pusat dia dah tertanggal
Alhamdulillah..
same macam qis dulu gak
tanggal pusat pada hari ke-7
baby kalau belum tanggal pusat mmg ngeri skit aku nak memegangnya..
takut tersentuh.. terlanggar
berdarah ke sakit ke.. ishh!
Orang tua2 pesan suh simpan sekali tali pusat ni adik badik..
nanti bagi diorang minum..
masa bile nak dibagi minum tu aku tak taula plak..
yg dah kering sangat tu tali pusat qis

About ummiabbiqisadhwa

aku.. ummi kepada sepasang cahayamata qis & adhwa. Berangan nak duduk rumah tapi belum cukup kaya untuk itu.
This entry was posted in .: My dearest Adhwa :., .: My dearest Qistina :.. Bookmark the permalink.

6 Responses to Tanggal Pusat

  1. air @ darah tali pusat tu adalah penawar segala sakit pada anak….. kalau ada duit byk…. blh simpan kat tempat proper… macam shiela majid buat tu…

  2. Farra says:

    sy pon simpan sume 3 tali pusat tu kat dlm same box

  3. Anamarza says:

    oooo..macam tu ya kena simpan dalam satu bekas..nak kena buat ni,

  4. rynas says:

    ehmm org kata bg minum air tali pusat dorang takkan gaduh sampai bila-bila

  5. kakyong says:

    cepatnya dah tanggal… 2-2 pemurah ni…

  6. CuTeMiUt78 says:

    a'ah.. betul tu.. akak pun ada dgr pasal klu beri air pusat tu.. adik beradik tak gaduh.. Mirul dulu hari ke 5 ke 6 akak pun lupa dah tanggal dah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s